Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Wil mijn hele leven voor Ferrari rijden"

De grootste hobby van Michael Schumacher naast het racen was voetballen. De Duitser speelde regelmatig mee in benefietwedstrijden met grote spelers als David Beckham en Zinedine Zidane. Die hobby lijkt gedeeld te worden door de huidige Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Formule 1-coureurs houden er verschillende hobby’s op na, maar bijna allen hebben gemeen dat ze vaak andere sporten als hobby uitoefenen. Zo ook Leclerc. "Ik snap helemaal niks van voetbal, maar ik zou wel net als enkele voetbalspelers voor altijd voor één team uit willen komen. Dat betekent in mijn geval voor Ferrari", aldus de Monegask. "Daarnaast vind ik het leuk om zelf te voetballen. Dit doe ik vaak met het personeel op de fabriek van Ferrari en de coureurs uit de Ferrari Driver Academy. Op de dinsdagavond is er een vaste voetbalavond in Maranello!"

"Ik bezoek regelmatig de fabriek in Maranello. Daar spreek ik met de engineers, eet met ze en kijk wat ze precies doen. Daarnaast ben ik ook nog steeds nauw betrokken bij de Ferrari Driver Academy." Leclerc wisselt buiten het circuit geregeld zijn activiteiten af: "Ik ben niet iemand met een vaste hobby. Om de zoveel maanden wissel ik van hobby. Zo is mijn huidige passie duiken. Ik heb onlangs mijn brevet gehaald waarmee ik tot veertig meter diepte mag duiken. Het geeft mij een geweldige rust, wat ik ook nodig heb, want het leven van een Formule 1-coureur is al hectisch genoeg", aldus Leclerc tegenover de Gazzetta dello Sport .

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"