Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc wil niets van ontslaggerucht Binotto horen: "We moeten zo door blijven gaan"

Charles Leclerc reageert op het gerucht dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto wellicht ontslagen zal worden als ze de Grand Prix van Italië of het kampioenschap niet winnen. Leclerc wil er niet te veel over nadenken en vindt juist dat het team verenigd is en ze zo door moeten blijven gaan.

Leclerc Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de thuisrace van Ferrari op het programma dit weekend, gaat er het gerucht rond in Italië dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto wellicht ontslagen zal worden als deze niet wordt gewonnen. De Italiaanse renstal maakt dit seizoen continu fouten op verschillende gebieden: motorproblemen, strategie en bij de pitstop.

Binotto, de rust zelve, lijkt de hele situatie (te) rustig aan te pakken en laat na iedere fout weten dat er geen veranderingen nodig zijn binnen het team en dat er geleerd moet worden van de dingen die misgaan. Zou hij te aardig zijn en moet er iemand komen die met harde hand de boel gaat leiden bij de Scuderia? Dat is de vraag die door het hoofd van menig Ferrari-fan rondspookt.

In een mediasessie, met onder andere RacingNews365, werd aan Charles Leclerc gevraagd hoe hij omgaat met dit gerucht. De Ferrari-coureur lijkt zich er niet druk om te maken en laat weten dat het team juist eensgezind is.

"Er zijn altijd geruchten rond een Formule 1-team en zeker bij Ferrari, maar ik denk dat het op deze momenten belangrijk is om je niet te laten afleiden door wat er gezegd wordt", begint Leclerc.

"We zijn er erg eensgezind als team en ik denk dat we zo door moeten blijven gaan. We hebben laten zien dat we van vorig jaar tot dit jaar het geweldig hebben gedaan en we moeten in die richting blijven gaan. Ik heb dit gerucht in het bijzonder niet gehoord, maar we moeten ons gewoon focussen op onze eigen werk."

Alonso: "Het is geen liefdadigheidsevenement"

Oud Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Fernando Alonso herkennen het geruchten-spektakel wanneer de Formule 1 terugkeert naar Monza, maar dat is iets wat bij Ferrari hoort, aldus de twee vedettes.

"Wanneer je bij Ferrari zit en je bent in Monza, dan zal je geconfronteerd worden met geruchten", legt Vettel uit.

"Als je bij Ferrari en in de Formule 1 in het algemeen zit, moet je presteren", gaat Alonso verder. "Zo niet, dan word je eruit geknikkerd. Dat geldt voor de coureur, de monteurs, de ontwerpers en de bazen. Er is veel druk, het is geen liefdadigheidsevenement, maar een professionele sport."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"