Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc wil verbetering voor de zomerstop: 'Gaat de laatste tijd niet goed'

Met nog vier races op het programma voor de zomerstop, hoopt Charles Leclerc op Grands Prix zonder problemen. Dit duurt volgens de Monegask echter nog wel even.

Charles Leclerc kijkt uit naar de Grand Prix van Groot-Brittannië en wil terugslaan. Niet alleen het circuit zint hem, maar ook het feit dat Ferrari dit seizoen een stuk competitiever is, brengt het enthousiasme van Leclerc voor dit weekend naar een hoger niveau. Toch zijn er problemen bij het niet constant presterende Ferrari. "Ik hou van dit circuit met de bochten waarin we vol gas kunnen", vertelt Leclerc enthousiast aan de media, waaronder RacingNews365. "Dit jaar is de auto wat competitiever vergeleken met de laatste keer dat we hier kwamen, dus hopelijk hebben we een weekend zonder problemen. Sinds Miami was het namelijk niet helemaal goed." "Het zal wat tijd vergen. De manier waarop we gewerkt hebben in het begin van het seizoen was extreem goed en hoeven dat dus ook niet te veranderen. Het zijn de betrouwbaarheidsproblemen die we zo snel mogelijk moeten oplossen. Ik heb volledige vertrouwen in team. We hebben de auto en we hebben de mensen in het team om races en het kampioenschap te winnen."

Leclerc wil terugslaan voor de zomerstop

Momenteel staat de Monegask 49 punten achter op kampioenschapsleider Max Verstappen. Met nog vier races te gaan tot de zomerstop hoopt de coureur van Ferrari flink wat punten binnen te sprokkelen om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten en met goede moed de tweede helft van het seizoen in te gaan. "De volgende vier races voor de zomerstop zullen erg belangrijk worden. De performance is er en als we foutloze weekenden hebben, ben ik er zeker van dat de resultaten zullen volgen. We moeten gewoon op onszelf focussen." "We pushen altijd tot de limiet, dat is wat we moeten doen als we het kampioenschap willen winnen. Ik weet zeker dat het team alles geeft - ik geef alles. Iedereen is enorm gemotiveerd om eigenlijk gewoon een seizoen zonder verdere problemen te hebben, om het ritme te krijgen en om de punten terug te pakken die we hebben verloren in de laatste paar races."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie