Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc wist tijdens de sprintrace al dat hij kon winnen van Verstappen

Charles Leclerc wist een dag vóór de Grand Prix van Oostenrijk al dat hij kon winnen van Max Verstappen en Red Bull. Hij legt uit dat het tijdens de sprintrace al duidelijk werd hoe veel sneller Ferrari op het moment was.

Charles Leclerc heeft in Oostenrijk voor het eerst in acht races weer een Grand Prix-overwinning geboekt. De Ferrari-coureur is hiermee weer een aantal punten ingelopen op Max Verstappen in het coureurskampioenschap. Red Bull was de laatste paar races zeer snel, al profiteerde het team ook regelmatig van de malaise bij Ferrari. Zonder deze fouten en betrouwbaarheidsproblemen had de stand in het WK er volgens Leclerc anders uitgezien. Hij is van mening dat Ferrari zeer snel is en ook in Oostenrijk wist hij al eerder in het weekend dat hij Verstappen kon verslaan op zondag. "Ik was er vrij zeker van, want onze pace was heel sterk in de laatste vijf races", legt hij uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Natuurlijk heb ik dat vaak op zaterdagavond al gezegd, maar niet alleen om het te zeggen: ik geloofde er ook echt in, tijdens alle vijf races. Het is goed dat we het eindelijk konden laten zien op een zondag met een foutloos weekend. Maar, gekeken naar zaterdag: daar wist ik al dat de snelheid er was. Ook al was het lastig aan het einde van de sprintrace en wist ik niet hoe hard Max pushte. Ik had het gevoel dat wij de overhand zouden hebben."

Leclerc ziet vooruitgang bij Ferrari

Niet alleen in Oostenrijk was Ferrari sneller dan Red Bull, zo benadrukt Leclerc. "Ik denk dat we in Barcelona ook zeer snel waren, net als in Monaco. Maar ja, sinds die races is het (op de Red Bull Ring, red.) de eerste keer dat we echt een stuk sneller waren. Het is geen verrassing, want we hebben er keihard voor gewerkt." "Van zaterdag op zondag kwam er toch een kleine verrassing onze kant op. Op zaterdag leek Red Bull ook erg snel te zijn, maar wij hebben wat meer snelheid gevonden in vergelijking met hen. Dus ja, het is een mooie verrassing."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"