Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc woedend na mislukte kwalificatie: "Hele weekend in de prullenbak gegooid!"

Ferrari leek er in de vrije trainingen goed bij te staan, maar in de kwalificatie ging het allemaal mis. Carlos Sainz crashte in Q3, terwijl Charles Leclerc had problemen met de bandentemperatuur. De Monegask zette zijn auto op P9 neer en is daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee.

Leclerc Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De verwachting was dat McLaren en Ferrari zouden strijden om poleposition in de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Daar waar McLaren in de persoon van Lando Norris wel thuisgaf, kwam Ferrari er niet aan te pas. Carlos Sainz crashte in Q3 en start vanaf P10, Charles Leclerc start schuin voor zijn teamgenoot. Leclerc snapt niet waarom zijn kwalificatie uiteindelijk een ramp werd.

"In Q1 en Q2 ging het goed en was ik weer wat hoopvol na de derde training, die niet goed verliep. Maar toen ik naar buiten reed in Q3, waren de voorbanden veel koeler. Ik weet niet wat er aan de hand was. We bereiden ons het hele weekend zo goed voor op deze ene ronde in de kwalificatie, waarvan we weten dat die net zo belangrijk is als in Monaco. En dan kom ik uit de pitbox en zijn de voorbanden veel te koud. Daardoor komt ons hele weekend in een heel slecht daglicht te staan", zo begint Leclerc zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365.

Leclerc weet nog niet waar het precies fout ging. "Ik heb het aan het team gevraagd toen ik naar binnen kwam. Ik denk dat het onderzoek nog gaande is en we weten nog niet precies wat er aan de hand is. Feit is dat ik de ronde begon met twee koude voorbanden. Ik blokkeerde bij het ingaan van bocht 1 en dat was het. Ik heb nooit echt de grip aan de voorkant gehad die ik wilde."

De Monegask vervolgt zijn verhaal: "We verwachtten een sterke kwalificatie. In Q1 en Q2 kregen we de bevestiging dat we in de race waren om iets goeds te doen. Maar toen gooiden we alles in de prullenbak met de problemen met de bandentemperatuur in Q3. Dat moeten we dus onderzoeken." En wat was er mogelijk in Q3 als de auto zo aanvoelde als in Q1 en Q2? "Misschien P2."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Singapore 2024