Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc wuift Red Bull-vraag journalist met gefronste wenkbrauwen weg

Charles Leclerc was de snelste coureur op de vrijdag in Hongarije. Of het betekent dat hij het Red Bull moeilijk kan maken? Laat hem niet lachen!

Het was een verwarrende vrijdag in Hongarije, met een verregende eerste training en een bijzondere uitslag van de tweede training. Charles Leclerc stond bovenaan. Niet enorm raar, maar wel om een top vijf te zien met de Monegask, Norris, Gasly, Tsunoda en Ocon. De beide Red Bull-coureurs waren niet eens in de top tien terug te vinden. Leclerc heeft dan ook geen idee wat hij er na afloop van moet denken. Door het nieuwe format is er geen touw aan vast te knopen. "Het is heel lastig om een conclusie te trekken aan de hand van de vrijdag hier in Hongarije", zo redeneert de Ferrari-coureur. "Dat is wel iets wat we hadden verwacht, aangezien het het eerste weekend is met dit andere format qua banden. Alle teams proberen weer andere dingen, maar het is wel leuk, want we gaan richting de kwalificatie zonder te weten waar we precies staan. Dus dat is positief!", zo is hij enthousiaster dan Verstappen en Hamilton over het nieuwe format.

Sneller dan Red Bull?

Met Leclerc op P1, Verstappen op P11 en Perez op P18 tijdens VT2, liggen er misschien kansen in de kwalificatie? Of kan hij zelfs op racepace misschien Verstappen verslaan? Als de journaliste van F1.com het vraagt, fronst Leclerc zijn wenkbrauwen. "Nee, dat denken we niet." "Volgens mij heeft Verstappen slechts één set banden gebruikt in VT2, dus we verwachten alsnog dat zij de sterksten zullen zijn. Het is heel lastig om in te schatten hoe wij ervoor zullen staan op zaterdag. We moeten ons op onszelf focussen. We weten waar we de auto moeten verbeteren, want er waren wat bochten waar ik minder vertrouwen had in de wagen. Het is daarom duidelijk waar we aan moeten werken en dan zien we het op zaterdag wel. Ik ben er zeker van dat we voor een geweldig resultaat kunnen gaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"