Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zag zich een Ferrari-ramp voltrekken: "Maar heb meer vertrouwen dan ooit"

Charles Leclerc kende een werkelijk waar dramatische seizoensstart, met twee uitvalbeurten en een zevende plek. Toch heeft hij meer vertrouwen dan ooit in de toekomst van Ferrari.

Leclerc Ferrari Australian GP 2023 Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een goede start in 2022, ging het F1-seizoen van Charles Leclerc als een nachtkaars uit. Hij had goede hoop op een hernieuwde titelstrijd in 2023, maar die hoop is eigenlijk nu al vervlogen. Een ramp, zo beschrijft hij de eerste drie Grands Prix van het jaar.

"Op de baan is de performance nog niet zoals we willen. De eerste drie races waren een ramp. Deze drie afgelopen weken vormden echter een goede reset om te kijken naar de details en naar hoe we ons pakket kunnen optimaliseren", zo doelt hij op de lange F1-pauze in april.

Vertrouwen

Ondanks de rampzalige start van het jaar, ziet Leclerc licht aan het einde van de tunnel. Achter de schermen gebeurt er van alles bij Ferrari en inmiddels is er een handvol aan belangrijk personeel vertrokken. Laurent Mekies is de volgende, die op termijn de teambaas bij AlphaTauri zal worden.

Toch ziet Leclerc daar vooral iets positiefs in en heeft hij naar eigen zeggen meer vertrouwen dan ooit. "Naast de baan wordt het team geherstructureerd, dat is duidelijk. We hebben een goede relatie met Laurent Mekies, maar we snappen allemaal dat dit een mooie kans voor hem is die hij moet pakken. Het is nou eenmaal zo."

"Het team is echter groter dan één individu. Ik heb vertrouwen in de toekomst en in de visie van teambaas Fred Vasseur. Ik heb er echt vertrouwen in. Hij is heel open over wat hij wil bereiken en hoe hij dat voor zich ziet. Dat geeft me meer vertrouwen dan ooit. Er verandert dus van alles, maar ik kijk met vertrouwen naar de toekomst."

Ook interessant:

Rijstijl 'waanzinnige' Verstappen laat zich niet kopiëren

Als Verstappen zoveel beter is dan de rest, waarom kopiëren de anderen dan gewoon zijn rijstijl niet? Een makkelijke vraag, maar laat het antwoord zich net zo makkelijk formuleren?

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst