Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc zet vraagtekens bij 'rare' snelheid Verstappen: "Zoveel sneller?"

Max Verstappen vernietigde de concurrentie tijdens de Belgische GP. Hij reed zo'n 26 seconden weg bij de eerstvolgende Ferrari, tot verbazing van Charles Leclerc.

Leclerc Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Daar waar concurrent Max Verstappen fluitend van P14 naar P1 reed, zo kwam Charles Leclerc door wat pech aan het begin en een onhandige straf aan het einde van de race niet verder dan de zesde plek. Het gat naar Verstappen was 75 seconden, weliswaar met een pitstop extra en een ongunstige strategie.

Leclerc maakt zich dan ook zorgen over de snelheid van Verstappen, zo vertelt hij als hem naar de straf wordt gevraagd. "De penalty is mijn fout en dat heeft niets te maken met het team. We moeten kijken naar het weekend in het algemeen. Het is een heel lastig weekend geweest en Red Bull was van een ander niveau."

"Zij hebben iets gevonden waar we ons zorgen over moeten maken, want we snappen er momenteel niets van. Ze zijn heel snel op de rechte stukken, waar het lijkt alsof ze geen downforce hebben, maar dan komen ze in de bochten en zijn ze even snel als wij, of sneller zelfs.

Leclerc: "Dat is raar"

Als hij verder wordt gevraagd naar de straf, cirkelt Leclerc al snel weer terug naar de raketsnelheid van Verstappen. "Ik wil het niet te veel over die straf hebben, want het is frustrerender om het verschil te zien tussen Red Bull en ons. Daar moeten we aan gaan werken."

Hij hoopt dat het over enkele dagen in Zandvoort beter gaat, maar momenteel heeft Ferrari nog geen antwoord op de naar eigen zeggen 'rare' snelheid van Red Bull. "Ik kan niet wachten om in Zandvoort weer terug achter het stuur te kruipen en hopelijk wat progressie te zien. Voordat we aan progressie kunnen denken, moeten we echter begrijpen waar dit vandaan komt."

"Voor nu is het een groot vraagteken, want als je naar het middenveld kijkt, dan is het gat ongeveer net zo groot als in het eerste deel van het seizoen. Het is alleen Red Bull dat zoveel sneller is dan de rest. Dat is raar. We hebben er momenteel nog geen antwoord op."

Titel wordt lastig

Alhoewel het mathematisch nog steeds mogelijk is, beseft de Monegask inmiddels dat het winnen van de wereldtitel een zeer zware opgave gaat worden, maar toch blijft hij er voor gaan. "De titel wordt een extreem lastig verhaal, zeker na de pace die Red Bull deze zondag heeft getoond."

"Er zijn echter nog wat races te gaan, dus momenteel focus ik me nog op dit seizoen. Het wordt een lastig verhaal, maar we blijven pushen tot aan het einde van het seizoen", aldus de nummer drie in het kampioenschap, achter het Red Bull-duo.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

67 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf