Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zet vraagtekens bij Red Bull en McLaren: "Ze doen iets raars met de energie"

Charles Leclerc kwam als derde over de streep tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Monegask zet na afloop vraagtekens bij Red Bull en McLaren, die volgens hem een raar trucje gebruiken.

Podium Imola Norris Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc reed een goede race in Imola, maar kon uiteindelijk Max Verstappen en Lando Norris niet meer bedreigen. Even leek de Ferrari-coureur de tweede plaats van Norris in gevaar te brengen, totdat er een fikse versnelling volgde en Norris zelfs nog Verstappen uitdaagde voor de zege.

En dat vindt Leclerc ergens een beetje raar. Hij is redelijk tevreden, maar zet na afloop wel vraagtekens bij Red Bull en McLaren.

"Ik denk dat onze racepace zeer sterk is", vertelt Leclerc bij Sky Sports. "Ik ben optimistischer dan na de kwalificatie, want dat is waar we in zo'n weekend tekort in komen. We verloren alles op de rechte stukken en zowel Red Bull als McLaren doen iets raars met de energie."

Leclerc wil alleen niet vertellen waar dat dan precies om gaat. De Monegask houdt het erbij dat Ferrari ernaar moet gaan kijken. "Daar gaan we naar kijken. Zodra we dat hebben opgelost, hebben we een goede kans om de hoogste trede van het podium weer te betreden."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen