Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zet zich schrap voor nog meer pijn bij Ferrari: "Dit is het maximale..."

Charles Leclerc heeft een aantal verschrikkelijke weekenden achter de rug. In Hongarije verbeterde hij en Ferrari een klein beetje, maar de Monegask verwacht dat dit teniet gedaan gaat worden bij de volgende race in Spa-Francorchamps.

Leclerc FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds de overwinning van Charles Leclerc in Monaco is de vorm van Ferrari totaal niet om over naar huis te schrijven. Voorafgaand aan de GP van Spanje introduceerde de Scuderia een groot update-pakket waarmee het Italiaanse team de strijd met Red Bull en McLaren aan wilde gaan. Het liep echter totaal anders, want de update werkte niet. Ook begon de SF-24 weer last te krijgen van porpoising (stuiteren van de auto door de neerwaartse druk), waardoor Ferrari genoodzaakt was om terug te grijpen op de oude versie. 

In Hongarije werd een deel van het probleem opgelost door een nieuwe vloer, maar Leclerc legt uit dat dit dit slechts een tussenoplossing is. "Het was goed, maar dat is niet genoeg om me tevreden te stellen", aldus de altijd kritische Leclerc tegenover de media, waaronder RacingNews365. 

"Als je naar het totaalplaatje kijkt, zie je dat we nog steeds veel te weinig kwalificatietempo hebben in vergelijking met onze belangrijkste concurrenten. Dus op circuits als de Hungaroring betalen we de prijs. Ik denk dus dat we een sterke auto hadden, maar dat er niet veel meer in zat dan dit, gezien onze kwalificatiepositie. Het tempo in de kwalificatie is denk ik het gat, en op een circuit als dit lagen we vier tienden achter. Dit is denk ik het maximale wat er op dit moment in de auto zit", aldus een zichtbaar teleurgestelde Leclerc.

De Monegask kijkt dan ook niet echt uit naar de aankomende Grand Prix in België. Volgens Leclerc wordt dat een pijnlijke middag voor de Scuderia: "Spa wordt een echte test voor ons, omdat het waarschijnlijk het circuit is waar onze problemen het meest zichtbaar zullen zijn. We zullen zien of we daar de bevestiging krijgen dat er nog veel werk aan de winkel is. Dan kunnen we pas echt zien of de updates van dit weekend een verschil hebben gemaakt."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot