Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Leclerc ziet belangrijk Ferrari-voordeel in Abu Dhabi: "Hopelijk profiteren we daarvan"

Charles Leclerc was weliswaar de beste man op vrijdag in Abu Dhabi, maar hij wil nog niet te hard van stapel lopen. Wel ziet hij een factor die in het voordeel van zijn team kan spelen.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc sloot de vrijdag in Abu Dhabi af als allersnelste van het stel. Daar is hij achteraf tevreden mee, maar nu de rest van het weekend nog. "Ja, het was positief! Ik heb één ronde op de medium banden gereden en ben daarna meteen verder gegaan op de zachte banden. Dat voelde heel goed. Dat is een goed teken, een goed teken om zo te starten. Hopelijk kunnen we verder een goed weekend afwerken."

Ferrari is verwikkeld in een felle strijd om P2 bij de constructeurs. Ze staan vier punten achter op Mercedes en zullen dus aan de bak moeten. Leclerc viel het op dat George Russell en Lewis Hamilton ook niet slecht voor de dag kwamen. "Het klopt ook dat Mercedes er erg sterk uit zag. Ik weet niet wat er in VT2 gebeurde, want in VT1 zagen ze er sterker uit. We hebben nog steeds werk aan de winkel, want we zullen met hen gaan strijden."

Bandenmanagement

Traditioneel gezien is het Yas Marina Circuit niet altijd even succesvol voor Ferrari geweest. Wat is er dit jaar anders? Leclerc wil nog niet te hard van stapel lopen, want hij weet dat het zwakke punt van Ferrari dit weekend juist heel belangrijk gaat zijn. "Laten we nog even wachten voordat we dat soort dingen gaan roepen. We moeten onszelf nog bewijzen in de kwalificatie en bandenmanagement wordt dit weekend het belangrijkste. We weten dat we ons daar op voor moeten bereiden. We gaan ons best doen."

Toch spot hij ook een lichtpuntje. "Het wordt een lastig weekend. We gaan met net zoveel informatie de race in als we normaal in een sprintweekend hebben. Het wordt heel interessant en we gaan proberen het maximale uit onze informatie te halen, maar normaal is dat een van onze sterke punten. Hopelijk kunnen we daar van profiteren."

Leclerc was dus de snelste man op vrijdag. Focust hij zich dan ook op Red Bull, of meer op Mercedes vanwege de strijd in het kampioenschap? "Op onszelf!", antwoordt hij gewiekst. "We gaan ons best doen. Zoals ik al zei gaat bandenmanagement de doorslag geven. De focus ligt dus op onszelf, daar gaan we aan werken!"

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen