Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Leclerc ziet eerste slag gewonnen worden door Red Bull

Charles Leclerc ziet het na de vrijdag in Abu Dhabi nog wat sombertjes in. De Ferrari-coureur die met Sergio Perez strijd om de tweede plek in het WK, ziet dat hij op achterstand staat.

De opdracht is op papier heel simpel, maar in de praktijk een stuk lastiger. Sergio Perez en Charles Leclerc staan exact gelijk in het WK, dus diegene die voor de ander finisht, mits in de punten, wint. Scoren ze allebei geen punten, dan is en blijft Leclerc de nummer twee op basis van meer overwinningen.

Een spannende strijd dus, maar de eerste slag zag Leclerc op de vrijdag naar Red Bull gaan, ook al stond Leclerc in beide sessies vóór Perez. Maar die tijden zeggen volgens de Monegask niet alles.

"Over het algemeen waren onze sessies okay", zo begint hij zijn terugblik na twee keer een uur trainen. "We worstelden met de racepace door slijtage van de banden, iets wat we hadden verwacht. Onze kwalificatiepace zag er wat beter uit, maar alsnog lijken onze concurrenten op ons voor te liggen."

Kan Ferrari nog iets forceren? "We zullen de zaterdagtraining aangrijpen om nog wat stappen te zetten, om vervolgens alles te geven in de laatste kwalificatie van het jaar."

In woord lijkt teamgenoot Carlos Sainz iets beter gemutst te zijn, ook al ziet hij wel dat men er nog niet is: "Het gevoel met de baan was niet slecht, maar ik weet dat er nog veel ruimte voor verbetering is. Ik kijk uit naar de laatste kwalificatie van het jaar."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Abu Dhabi 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct