Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2024

Leclerc ziet kansen ten opzichte van Verstappen slinken in Saoedi-Arabië

Van een circuit dat iedereen door en door kent, het Bahrain International Circuit, naar een relatief nieuwe baan op de kalender in Djedda. Of Charles Leclerc het Max Verstappen moeilijk kan maken in Saoedi-Arabië is nog maar zeer de vraag.

Leclerc Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een voorsprong van 22 seconden op zijn eerste achtervolger, teamgenoot Sergio Perez. wist Max Verstappen met groots machtsvertoon de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. De eerste niet Red Bull-coureur was Carlos Sainz in zijn Ferrari op ruim 25 seconden. Daarachter kwam Charles Leclerc op P4, geteisterd door remproblemen in Bahrein.

De achterstand van de Ferrari's was een stuk kleiner dan een jaar geleden en dat zorgt voor optimisme bij Leclerc in aanloop naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Maar is het genoeg om Max Verstappen uit te dagen? "Nu nog niet, maar ik denk dat we in een veel betere positie zitten dan vorig jaar. Toen waren we na de eerste race meer bezig met het oplossen van de problemen dan ons te focussen op de toekomst en de upgrades. Met de auto van dit jaar staan we waar we hadden verwacht te zijn en kunnen we ons focussen op de toekomstige upgrades. Dat ziet er beter uit. Maar op dit moment is Max nog te ver weg voor ons", zo zegt Leclerc tijdens de persconferentie van woensdag.

Het Jeddah Corniche Circuit verschilt nogal van het Bahrain International Circuit, waar vorige week nog op werd geracet. Het circuit in Djedda kent veel hogesnelheidsbochten, terwijl dat in Bahrein veel minder het geval was. En dat terwijl de hogesnelheidsbochten juist het sterke punt van Ferrari zijn, toch? Zit de Scuderia dan ook dichterbij Red Bull dit weekend? "Ik weet het niet en ik denk ook niet dat het ons sterkste punt is", zo doelt Leclerc op de hogensnelheidsbochten.

"Het voelde meer alsof we in de medium snelheidsbochten sterk waren. En ik denk dat we ook historisch gezien best wel sterk zijn geweest in Bahrein. Ik geef er de voorkeur aan om nog even een paar races te wachten om te oordelen wat onze zwaktes zijn en wat onze sterkte punten zijn. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om dat nu al te zeggen", zo sluit Leclerc af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden