Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc zweert trouw aan Ferrari: "Droom ervan hier wereldkampioen te worden"

Charles Leclerc is klaar om zich voor de lange termijn te committeren aan Ferrari in de Formule 1, ook al zijn er andere teams waar hij wellicht naar toe zou kunnen gaan.

Charles Leclerc heeft nog tot eind 2024 een contract bij Ferrari en leek geen haast te zijn om dit contract te verlengen, zowel vanuit zijn kant als de kant van de Italiaanse renstal. Het uitstel, in combinatie met de teleurstellende resultaten van Ferrari dit jaar, leidde tot nogal wat speculaties over de toekomst van Leclerc. Zo werden Mercedes, Red Bull en Aston Martin allemaal gezien als mogelijke opties voor de Monegask, aangezien bij deze teams op papier een plekje vrijkomt in 2025. Toch ligt de voorkeur van Leclerc bij Ferrari en wil hij graag een kampioenschap winnen met het bekende team. In een interview met Autosport laat hij weten dat hij zijn keuzes heeft overwogen, maar dat zijn toewijding nog steeds bij Ferrari ligt: "Elke coureur overweegt de verschillende opties zodra ze die mogelijkheid krijgen", legt hij uit.

"Ik houd van Ferrari"

"Maar ik heb een enorme liefde voor Ferrari", vervolgt de Monegask. "En mijn eerste doel en mijn eerste droom is om wereldkampioen te worden met Ferrari. Meer dan wat dan ook. Dus als er een kleine kans is dat het gebeurt, twijfel ik er niet aan om te pushen om in ieder geval hier te blijven." De Ferrari-rijder benadrukt dat er geen reden is om te geloven dat dingen niet kunnen verbeteren: "Het is denk ik voor iedereen binnen het team duidelijk dat we niet blij zijn met de positie waarin we ons vandaag bevinden, want we willen winnen. Maar ik houd van Ferrari, het voelt als thuis voor mij. En ik kan niet veel meer zeggen, want er is geen enkele discussie geweest, afgezien van een paar grapjes hier en daar." Hij heeft dan ook een verklaring waarom er nog geen handtekening onder een nieuw contract staat. "Ik denk gewoon dat het op dit moment waarschijnlijk niet de prioriteit is: niet voor mij, maar ook niet voor het team. We richten ons nu op wat echt belangrijk is en dat is om zo snel mogelijk weer competitief te zijn. En dan zien we wel. Maar nogmaals, ik houd van Ferrari en het voelt als thuis", benadrukt de coureur. Ferrari had gehoopt dit jaar de strijd te kunnen aangaan met Red Bull, maar het team vond zich strijdend met Mercedes en Aston Martin (en wellicht ook McLaren) voor de tweede plek in het kampioenschap. Ondanks dat Ferrari al wat voortgang heeft geboekt dit jaar, denkt de Monegask niet dat ze voor eind dit jaar Red Bull kunnen inhalen. "Ik denk dat het realistische doel, althans, het doel wat we onszelf willen stellen, is om het sterkste team na Red Bull te zijn en het gat naar Red Bull te dichten. Dan zijn er in 2024 geen twijfels dat het doel in ieders hoofd is om weer aan de top te staan en te vechten met Red Bull. Maar ik denk realistisch gezien, en dit is slechts mijn mening, dat we Red Bull voor het einde van het jaar niet in kunnen halen. Maar het doel is om in ieder geval McLaren, Mercedes en Aston Martin voor te blijven. Dat is ons doel", sluit Leclerc af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel