Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc zéér gefrustreerd: "Ik had een duidelijke mening, maar Ferrari besloot anders"

De malaise van Charles Leclerc bij Ferrari blijft maar aanhouden. Haalde hij in Spanje een voor hem en zijn team beschamende P19 in de kwalificatie, in Canada werd het niet veel beter. Mede door foute keuzes van het team.

Vaak zien we Charles Leclerc niet boos. Tijdens de kwalificatie van zaterdag gooide hij er eindelijk een keer zijn frustraties uit. "Come on!", schreeuwde de Monegask over de boordradio nadat hij faalde om Q3 te bereiken. De frustratie zat hem er vooral in dat het team niet deed wat Leclerc vroeg in Q2. Leclerc meldde al vroeg in zijn out lap in Q2 dat de racelijn er droog uitzag: "Ik denk dat we moeten boxen voor softs", zei Leclerc. Reactie van Ferrari: "Verstappen blijft buiten." Leclerc verzocht andermaal om de intermediates te wisselen voor slicks, maar moest buiten blijven. Het team wilde dat Leclerc eerst op intermediates een bankerlap neerzette, daarna pas kwam de bandenwissel. Alexander Albon, die Q2 startte op slicks, had inmiddels al de snelste ronde van het veld neergezet, een tijd die de winnende zou blijken in Q2 omdat de regen weer toenam. De bandenwissel van Leclerc kwam daarmee te laat. "Ik vroeg om slicks in de eerste ronde, het was duidelijk goed voor slicks. Alexander heeft dat wel gedaan en reed eerder dan iedereen op slicks. Dat was duidelijk de juiste keuze", gaf Leclerc zijn mening tegenover andere andere RacingNews365 .

Niet de eerste keer

"Er werd geen enkel risico genomen. Om de een of andere reden besloot het team anders. Ik denk dat we het ons gewoon veel te moeilijk maken. Ik had een duidelijke mening, maar we besloten iets anders te doen. Dus ik ben gefrustreerd." Leclerc kwam niet verder dan P11 en door een gridstraf van teamgenoot Carlos Sainz start hij zondag vanaf plek 10. Het mislopen van Q3 zat hem flink dwars. "Andere coureurs deden hetzelfde als wij en gingen wel door naar Q3. Maar je vertrouwt gewoon op kleine details. Als de baan droog is, heb je slickbanden nodig. Ik weet niet wat er gebeurde." Had Leclerc dan niet gewoon naar binnen moeten gaan om zijn zin door te drukken? "Ik denk dat er deze keer geen duidelijkere manier was om mezelf uit te drukken. Maar ik zal intern met het team praten want het is natuurlijk niet de eerste keer dat we in dit soort situaties aan de verkeerde kant staan. Ik wil er niet te veel commentaar op geven. Maar we moeten beter zijn dan dat. En we kunnen het ons niet veroorloven om die fouten nog een keer te maken."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje