Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Legendarische autocoureur Dan Gurney overleden

De legendarische Dan Gurney is op 86-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Gurney was de eerste coureur die zowel races in de Formule 1, IndyCar en NASCAR won.

Dan Gurney is een van de beste autocoureurs aller tijden. Als eerste coureur was hij succesvol in alle grote raceklassen, iets dat slechts twee andere coureurs nadien ook wisten te evenaren Gurney won races in de Sports Cars, Formule 1, NASCAR en IndyCars. Alleen Mario Andretti en Juan Pablo Montoya hebben dat tot op de dag van vandaag geëvenaard.

Op het circuit en daarbuiten zorgde Gurney ook voor vernieuwing. Zo was hij de eerste coureur die met champagne spoot na afloop van een race. Iets dat inmiddels een traditie is in iedere raceklasse. Als teambaas en ontwerper zorgde hij voor een volgende revolutie. Dan Gurney paste als eerste een extra randje toe op de achtervleugel. De 'Gurney flap' was geboren en zien we in het hedendaagse racen nog altijd terug. Gurney is 86 jaar geworden en wordt deze week in besloten kring begraven.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"