Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Legt Hamilton een bom onder Silly Season?

Lewis Hamilton naar Ferrari? Het zou een van de grootste transfers ooit zijn in de Formule 1. En de Brit gooit een grote bom onder Silly Season.

Vasseur Hamilton Baku
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de contractverlengingen van Charles Leclerc (Ferrari) en Lando Norris (McLaren) werd vorige week al meer duidelijk over hoe de grid van de Formule 1 er in 2025 uit zou gaan zien. Maar de geruchten rond een sensationele Ferrari-overstap van Lewis Hamilton (ingaande in het seizoen 2025) kunnen voor een aardverschuiving zorgen.

Hamilton heeft immers een contract bij Mercedes tot eind 2025. Mocht de sensationele transfer er daadwerkelijk van komen, dan komt er na dit seizoen al een stoeltje vrij bij Mercedes. Een plek bij een topteam waar nog niet op gerekend werd. Dat er bij Red Bull naast Max Verstappen mogelijk een stoeltje vrijkomt omdat het contract van Sergio Perez afloopt, was al duidelijk. In de wandelgangen werd gesproken over een transfer van Norris naar Red Bull, maar met zijn contractverlenging maakte de Brit eigenhandig een einde aan die speculaties.

Nadat Leclerc zijn verlenging bij Ferrari aankondigde bleef het akelig stil rondom teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard was in gesprek met de Scuderia, maar lijkt nu ineens plaats te moeten maken voor Hamilton. Sainz werd al vaker gelinkt aan een overstap naar Stake F1 Team. Zij gaan vanaf 2026 door het leven als Audi, wat voor hem een interessant project kan zijn. Of is een overstap naar Mercedes nu ook een optie?

Bij Red Bull en Mercedes zouden er dus zomaar stoeltjes vrij kunnen komen voor 2025. Wie zijn de gegadigden voor die plekken?

Albon de spil?

Bij Mercedes denk je dan al snel aan Alexander Albon, die nu bij Williams rijdt met een Mercedes-motor. Het is echter ook niet uitgesloten dat de voormalig Red Bull-rijder in beeld is bij zijn oude werkgever. Maar het lijkt toch logischer dat Albon bij Mercedes de leegte van Hamilton gaat vullen. De coureur was vorig seizoen een van de smaakmakers en de lijntjes naar Mercedes zijn nu eenmaal klein. Albon heeft bij Williams een aflopend contract, net als diens teamgenoot Logan Sargeant.

Esteban Ocon heeft ook een kort lijntje met Mercedes. De Fransman stapte over naar Alpine en leek zijn banden met de Zilverpijlen verbroken te hebben, maar recentelijk kwam er toch naar buiten dat er nog linkjes zouden zijn. Het Alpine-contract van Ocon loopt ook af na 2024, dus ook hij zal misschien op een Mercedes-stoeltje azen.

Andere coureurs die aan het einde van 2024 zonder contract zitten zijn Pierre Gasly (Alpine), Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda (Visa Cash App RB), Fernando Alonso (Aston Martin), Guanyu Zhou (Stake F1), Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen (Haas).

De steen die Hamilton nu in de Silly Season-vijver gooit lijkt de hele rijdersmarkt voor 2025 dus flink te op te gaan schudden. Wordt de komende maanden zeker vervolgd.

Hamilton naar Ferrari RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer