© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton blij met poleposition op 'fantastisch circuit'

22 okt. 2017 00:39 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika een volgende stap gezet naar een vierde wereldtitel. Hij pakte onbedreigd de poleposition en lijkt ook tijdens de race over de snelste wagen de beschikken, waardoor hij eigenlijk alleen zelf nog roet in het eten kan gooien.

Lewis Hamilton op weg naar vierde wereldtitel

De Brit was dan ook zeer blij dat hij zijn sterke vorm tijdens de trainingen kon omzetten in een poleposition in Amerika. Al maakte de weersomstandigheden het hem wel lastig vandaag, erkende Hamilton.

"Het team heeft een geweldige prestatie geleverd. Het was heel lastig vandaag door de wind. Die was erg vlagerig, waardoor het lastig was om een perfect rondje te rijden", zei hij net nadat hij uitgestapt was.

Behalve de wind was het wel goed toeven in Austin, aldus Hamilton. Hij genoot dan ook met volle teugen van zijn rondjes over het Circuit of the Americas.

"Qua temperatuur was het wel perfect. Niet te warm, lekker zonnetje en veel publiek op de tribune. Het is een fantastisch circuit om op te rijden, zeker als je de juiste auto hebt."

Morgen beschikt Hamilton waarschijnlijk ook over de 'juiste' auto en dus zal vooral het bandenmanagement van de Brit op de proef worden gesteld. 

"Het gaat een mooie race worden. Wel een lastige, onder deze omstandigheden is het altijd lastig om ervoor te zorgen dat je banden niet te snel slijten. Dit is in ieder geval de best mogelijke uitgangspositie", blikt hij met vertrouwen vooruit op de race van morgen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen