Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton blij met poleposition op 'fantastisch circuit'

Lewis Hamilton heeft tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika een volgende stap gezet naar een vierde wereldtitel. Hij pakte onbedreigd de poleposition en lijkt ook tijdens de race over de snelste wagen de beschikken, waardoor hij eigenlijk alleen zelf nog roet in het eten kan gooien.

De Brit was dan ook zeer blij dat hij zijn sterke vorm tijdens de trainingen kon omzetten in een poleposition in Amerika. Al maakte de weersomstandigheden het hem wel lastig vandaag, erkende Hamilton. "Het team heeft een geweldige prestatie geleverd. Het was heel lastig vandaag door de wind. Die was erg vlagerig, waardoor het lastig was om een perfect rondje te rijden" , zei hij net nadat hij uitgestapt was.

Behalve de wind was het wel goed toeven in Austin, aldus Hamilton. Hij genoot dan ook met volle teugen van zijn rondjes over het Circuit of the Americas. "Qua temperatuur was het wel perfect. Niet te warm, lekker zonnetje en veel publiek op de tribune. Het is een fantastisch circuit om op te rijden, zeker als je de juiste auto hebt." Morgen beschikt Hamilton waarschijnlijk ook over de 'juiste' auto en dus zal vooral het bandenmanagement van de Brit op de proef worden gesteld. "Het gaat een mooie race worden. Wel een lastige, onder deze omstandigheden is het altijd lastig om ervoor te zorgen dat je banden niet te snel slijten. Dit is in ieder geval de best mogelijke uitgangspositie" , blikt hij met vertrouwen vooruit op de race van morgen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"