© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: "GP van Silverstone moet blijven"

01 jul. 2017 20:56 Rik Alkema 0 reacties
Al langere tijd gonst het van de geruchten dat de Britse GP van de Formule 1 kalender zal verdwijnen. De eigenaren van de Britse GP vinden dat de kosten namelijk te hoog op lopen.

Hamilton wil Britse GP niet zien verdwijnen op F1 kalender

Het huidige contract van de Britse GP loopt in principe nog tot en met 2026. Echter, het contract is voorzien van een clausule waardoor de mogelijkheid bestaat om het contract na 2018 tussentijds te ontbinden. Silverstone eigenaar BRDC zou overwegen om hier gebruik van te maken.

Voor 2018 staat de GP van Silverstone nog gewoon op de Formule 1 kalender en als het aan Lewis Hamilton ligt blijft dit ook zo voor in de toekomst. De drievoudig wereldkampioen heeft laten weten dat hij zich een Formule 1 seizoen zonder een Britse GP niet kan voorstellen.

"Er moet wel een Grand Prix in Groot-Brittannië zijn, dit is de belangrijkste race van het jaar! De steun van de Britse fans zorgt ervoor dat het een geweldig evenement is waar mensen graag naartoe komen."

Net als zijn collega's ziet de Mercedes coureur de Britse GP als een echte klassieker waar de Formule 1 niet zonder kan.

"Groot-Brittannië is de bakermat van de autosport en we hebben een enorme traditie. Dat komt elk jaar tot uiting bij de Britse Grand Prix."

Zoals gezegd staat de GP van Silverstone in 2018 in ieder geval nog op de Formule 1 kalender. Voor het eerst hebben we dan drie raceweekenden achter elkaar, namelijk Frankrijk, Oostenrijk en als laatste Groot-Brittannië. Logistiek gezien een hele klus maar Hamilton vindt het als coureur absoluut geen probleem om drie weekenden achter elkaar te racen.

"Het maakt het er misschien wel makkelijker op. Toen ik nog kartte, was het beter om direct door te gaan naar de volgende race, omdat je zo in een bepaald ritme kunt blijven."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen