© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'Bottas heeft zichzelf al bewezen'

01 jul. 2017 21:24 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton heeft sinds dit Formule 1 seizoen te maken met de Fin Valtteri Bottas als teamgenoot. Na de kille verstandhouding met Nico Rosberg in het verleden, is Hamilton uitermate te spreken over Bottas.

Hamilton ervan overtuigd dat Bottas bij Mercedes blijft

Bottas heeft slechts een jaarcontract en dat betekent dat hij maar één seizoen heeft om de leiding van Mercedes te overtuigen van zijn kunsten. Tot nu toe presteert Bottas goed en stond hij al meerdere keren op het podium. In Rusland pakte hij zelfs zijn allereerste zege uit zijn Formule 1 carrière. Volgens Hamilton heeft Bottas zichzelf dan ook al voldoende bewezen en ligt het voor de hand om de Fin een nieuw contract aan te bieden.

"Ik denk dat Valtteri zijn plek voor de langere termijn in de Mercedes-familie heeft verdiend. Hij verricht geweldig werk binnen het team en hij zal nog steeds verder groeien. Het is natuurlijk ook pas zijn eerste jaar bij Mercedes en won zelfs al zijn eerste race. Daarnaast heeft hij al heel wat punten gehaald voor het team. Ik verwacht dan ook dat hij nog steeds sterker zal worden. Hij moet alleen de kans krijgen om dat ook te bereiken."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen