© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton breekt polerecord met 69e pole in Monza

02 sep. 2017 18:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Lange tijd leek het erop dat er vandaag geen kwalificatie werd verreden voor de Grote Prijs van Italië. Hevige regenval zorgde voor een enorme oponthoud. Nadat de kwalificatie alsnog begon, was het Lewis Hamilton die na een boeiend gevecht met Max Verstappen aan het langste eind trok.

Lewis Hamilton schrijft geschiedenis tijdens de kwalificatie voor GP Italië

De Brit kwam tijdens de vorige race in België qua poles op gelijke hoogte met Michael Schumacher. Sinds vanmiddag is hij de enige recordhouder met maar liefst 69 poles op zijn naam.

Gedurende de hele sessie was Hamilton sterk onderweg maar in de slotfase leek Max Verstappen voor een stunt te gaan zorgen. In zijn laatste rondje stelde Hamilton alsnog orde op zaken. Na afloop liet hij dan ook weten erg blij te zijn met zijn record.

"Ik heb hier gewoon geen woorden voor. Om dit uitgerekend te doen op zo'n historisch circuit en dan ook nog in zo'n mooi land. Vanavond ga ik pasta eten om het te vieren!"

Hamilton geldt dan ook als de grote favoriet voor de zege op het circuit van Monza. Zelf houdt hij echter nog een slag om de arm.

"Ik heb begrepen dat het morgen tijdens de race droog is. Het hangt gewoon echt van het weer af wat we morgen gaan doen. Het was in ieder geval mooi om de Red Bull's weer mee te zien strijden. Verder had ik echt geen idee waar iedereen zat."

Tenslotte herhaalt Hamilton nogmaals dat hij ontzettend blij is met zijn record.

"Toen ik de finishlijn passeerde, wist ik niet of het genoeg was voor pole. Het voelde echter wel als een goede ronde aan. Maar 69 poles, ik kan het gewoon niet geloven. Ik ben zo dankbaar hiervoor."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen