Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Dit is de perfecte uitgangspositie'

Lewis Hamilton was na afloop van de kwalificatie erg blij. Niet eens omdat hij zijn 70e poleposition had binnen gesleept, maar nog meer omdat zijn grote rivaal als laatste van start zal gaan. Hamilton heeft nu de mogelijkheid om het kampioenschap definitief in het slot te gooien.

Op vrijdag worstelde Mercedes nog erg met de afstelling en ook op zaterdagochtend was het team nog niet het snelst. Maar op de zaterdagmiddag kwam Lewis Hamilton als een duveltje uit een doosje en pakte hij alsnog de poleposition. "We hadden geen idee wat onze kansen waren vandaag, omdat we zo'n slechte vrijdag hadden. Ferrari ging als een speer op de vrijdag, maar op de een of andere manier hebben we het om kunnen draaien" , zei Hamilton enigszins verrast na afloop van de kwalificatie. "De auto voelde goed en het ging ook lekker. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje verrast om hier te staan" , voegde hij daar nog aan toe.

Omdat zijn grote concurrent voor de wereldtitel, Sebastian Vettel, niet kon rijden door een turbo-probleem heeft Hamilton de perfecte uitgangspositie morgen. Hamilton kan ver uitlopen op Vettel, maar hij blijft wel realistisch. "Het is de ideale situatie, maar er kan veel gebeuren. Het is een lange run naar de eerste bocht, dus hopelijk liggen we aan kop na de eerste bocht. Ferrari en Red Bull hadden een goede long run snelheid gisteren, dus het wordt nog lastig om de wedstrijd te winnen" , blikt Hamilton vooruit. De GP van Maleisië gaat morgenochtend om 09:00 uur Nederlandse tijd van start en is uiteraard te volgen via ons liveblog.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'