© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton: 'Dit was het perfecte weekend voor ons'

16 jul. 2017 15:54 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton was tijdens de Grand Prix van Engeland ongenaakbaar. Zoals wel vaker op eigen bodem stak Hamilton er met kop en schouders bovenuit. De Brit leidde de gehele Grand Prix en hoefde geen moment in zijn spiegels te kijken. Als klap op de vuurpijl liep hij ook nog eens 19 punten in op Sebastian Vettel, die één ronde voor het einde van de wedstrijd een lekke band kreeg.

Lewis Hamilton in extase na 'thuisoverwinning'

Het was een even spectaculair als verrassend einde van de GP van Engeland. De winnaar, Lewis Hamilton, stond al na een paar ronden vast, maar daarachter gebeurde er nog van alles. Lang leek het erop dat de tweede plaats naar Kimi Raikkonen ging, de derde plaats naar Valtteri Bottas en de vierde plaats naar Sebastian Vettel.

De beide Ferrari-coureurs kregen in de laatste ronden van de wedstrijd echter problemen met de linker voorband, waardoor het stuivertje wisselen was. Vettel kwam er uiteindelijk het slechts vanaf. Hij viel door zijn lekke band terug naar de 7e plaats en raakte daardoor bijna zijn eerste positie in het klassement kwijt. Een perfect dag voor Hamilton dus, die zijn geluk niet op kon.

"Ik kan het gevoel niet omschrijven, het is ongelooflijk. De support van de fans is immens geweest dit weekend en ik ben heel trots dat ik hier heb kunnen winnen", zei Hamilton na afloop op het podium.

Uiteindelijk scoorde Mercedes een vrij onverwachte 1-2 finish, door de problemen van de Ferrari-coureurs. Daarmee verstevigt het team zijn leidende positie in het constructeurskampioenschap, tot tevredenheid van Hamilton.

"Het is het perfecte weekend voor ons. Iedereen heeft ons vooruit geschreeuwd en Valtteri heeft ervoor gezorgd dat we het perfecte resultaat hebben behaald", aldus een blije Hamilton.

Het doel, wereldkampioen worden, is weer een stukje dichterbij gekomen na zijn overwinning. Op de vraag wat het plan is voor de rest van het seizoen, antwoordt de Brit met een knipoog: "Het doel voor dit jaar is natuurlijk om het kampioenschap te winnen. En om in CARS 4 te spelen."

De strijd om het wereldkampioenschap gaat over twee weken verder in Hongarije. Op de Hungaroring staat dan de elfde wedstrijd van het seizoen op het programma.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen