Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Dominantie Mercedes is slecht voor de Formule 1'

Lewis Hamilton hekelt de huidige dominantie van Mercedes in de Formule 1. Volgens de viervoudig wereldkampioen moet er meer competitie komen en moeten er meer dan drie teams kunnen strijden om de overwinning, net zoals vroeger.

Het liefst gaat Lewis Hamilton een aantal jaar terug in de tijd, toen er meerdere teams kans maakte op de overwinning. De huidige dominantie van Mercedes vindt hij maar niks, al heeft hij bijna al zijn successen te danken aan het Duitse team. "Ik heb liever dat het wordt zoals vroeger, toen iedereen kon winnen. Als de verschillen kleiner zijn kun je als coureur het onderscheid maken en laten zien wat je echt te bieden hebt", aldus Hamilton. Daarmee lijkt Hamilton te hinten op het uniformeren van de Formule 1, waarbij iedereen hetzelfde materiaal krijgt. Dat gaat echter in tegen het gedachtegoed van de Formule 1, waarbij elk team zich wil onderscheiden. Volgens Hamilton is dat echter niet zo. "Elk team onderscheidt zich toch wel. Toen ik wisselde van team in de Formule 3 was het kennisniveau ook totaal anders" , aldus de Brit.

Verandering op korte termijn zal er echter niet komen, zo beseft Hamilton zich ook. "Wat ik ook zeg of doe, veranderen doe ik deze situatie niet op korte termijn. Uiteindelijk draait het alleen maar om geld, net als in iedere andere tak van sport op de wereld" , besluit Hamilton venijnig. De dominantie van Mercedes sinds 2014 is overigens één van de dominantste periodes van een team uit de geschiedenis van de Formule 1. Sinds 2014 won Mercedes maar liefst 63 van de 79 wedstrijden waarin het deelnam, waarmee het een winstpercentage behaalde van bijna 80%.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen