© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton domineert Britse GP, Max Verstappen vierde

16 jul. 2017 15:30 Ruud Dimmers 0 reacties
De GP van Groot-Brittannië leverde een eenvoudige zege op voor Lewis Hamilton. Vanaf de pole reed hij onbedreigd naar de zege. Max Verstappen knokte ronden lang met Vettel, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Gevecht Verstappen en Vettel spaarzaam hoogtepunt in Britse GP

Nog voordat de lampen uit waren en de race begonnen was stond Jolyon Palmer al stil met zijn Renault. Een hydraulisch probleem zorgde ervoor dat de Brit in zijn thuisrace al stilviel in de opwarmronde.

Vooraan was het Lewis Hamilton die van de pole vertrok voor Raikonen, Vettel en Verstappen. Hamilton had een uitstekende start, maar Vettel viel terug tot achter Max Verstappen. De Nederlander had vervolgens de Ferrari-coureur in zijn nek.

De beide Toro Rosso coureurs reden elkaar in de tweede ronde van de baan! Daniil Kvyat reed teamgenoot Carlos Sainz van de baan, waarmee een goed resultaat er direct opzat voor Toro Rosso. Door het ongeval tussen de teamgenoten kwam de safety car op de baan.

Achteraan was het Daniel Ricciardo die zichzelf naar voren moest knokken. Valtteri Bottas knokte zichzelf van een negende positie zonder problemen naar een vijfde plaats en sloot aan bij Verstappen en Vettel.

Vettel en Verstappen knokten enkele malen hard tegen hard en kregen het publiek op de banken. De Nederlander verdedigde maximaal en we hoorden Vettel weer klagen over de boordradio. De Duitser nam vervolgens het initiatief om met een snelle stop voorbij te gaan de Nederlander. Bottas perste er ook enkele snelle ronden uit en zo viel Verstappen terug naar positie vijf.

Vooraan was het Lewis Hamilton die heer en meester was. Kimi Raikkonen kon absoluut geen vuist maken en zag teamgenoot Vettel al snel naderen. Fernando Alonso moest wederom zijn McLaren met een defecte Honda in de box parkeren.

Daniel Ricciardo reed een prima race en klom zelfs op tot een vijfde positie. Valtteri Bottas wist het gat naar Vettel te dichten en passeerde de Ferrari-coureur voor de derde positie. Dat werd zelfs een tweede plaats toen Raikkonen zijn linker voorband kapot reed in de voorlaatste ronde.

Een ronde later was er hetzelfde probleem voor Sebastian Vettel die veel tijd en posities verloor. Max Verstappen profiteerde en ging naar een vierde plaats. 

Lewis Hamilton wist de race met speels gemak te winnen voor Bottas, Raikkonen, Verstappen en Ricciardo. Vettel viel zelfs terug naar de zevende positie en behoudt nog net de leiding in het WK.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen