Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton en Mercedes genomineerd voor prestigieuze sportprijzen

Zowel Lewis Hamilton als zijn werkgever Mercedes zijn genomineerd voor een Laureus' World Sports Award in de categorieën beste sporter van het jaar en beste sportteam van het jaar.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton is voor zijn prestaties in 2019 genomineerd in de categorie beste sportman van het jaar 2019. Afgelopen seizoen legde de Brit beslag op zijn zesde Formule 1-wereldtitel, waardoor hij slechts één wereldtitel verwijderd is van het record van Michael Schumacher.

Hij neemt het op tegenover onder andere Marc Marquez, de MotoGP-coureur die in 2019 voor de achtste keer wereldkampioen werd, waarvan zes keer in de MotoGP. De overige genomineerden zijn voetballer Lionel Messi, tennisser Rafael Nadal, golfer Tiger Woods en marathonloper Eliud Kipchoge.

Ook het team van Hamilton, Mercedes, kan op 17 februari in Berlijn mogelijk in de prijzen vallen. De Duits-Britse renstal, die de prijs eerder al in 2018 won, is namelijk genomineerd in de categorie beste sportteam van het jaar 2019.

Andere genomineerden zijn voetbalclub Liverpool, het Zuid-Afrikaanse nationale mannen rugbyteam, het Spaanse mannen basketbalteam, het NBA-team de Toronto Raptors en het nationale vrouwen voetbalteam van de Verenigde Staten.

Ook in de categorie beste comeback kan een autocoureur mogelijk in de prijzen vallen. Sophia Floersch, de dame die tijdens de GP van Macau in 2018 verschrikkelijk hard crashte, is namelijk genomineerd voor de bewonderenswaardige comeback die ze afgelopen kalenderjaar maakte.

Tot slot werd Mick Schumacher genomineerd in de categorie beste sportmoment van het jaar. Het moment waarvoor hij was genomineerd was het moment tijdens het Grand Prix-weekend op Hockenheim, gedurende welke de jonge Duitser achter het stuur van de legendarische Ferrari F2004 van zijn vader kroop.

2 reacties

    Breaking Grote problemen Ferrari: feit of fabel?