© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton fan van handgeschakelde F1 auto's

04 nov. 2017 13:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton behoort inmiddels tot één van de grootste sporthelden die de Formule 1 heeft voortgebracht. De Brit haalde tijdens de GP van Mexico alweer zijn vierde wereldtitel binnen en wordt daarnaast regelmatig vergeleken met Ayron Senna.

Hamilton ziet terugkeer handgeschakelde versnellingsbak wel zitten

Hamilton steekt zijn bewondering voor de Braziliaanse Formule 1 coureur dan ook niet onder stoelen of banken. Vooral de wijze waarop Senna zijn gevechten uitvocht, kan rekenen op de nodige lof van Hamilton.

In het huidige tijdperk ligt de nadruk in de Formule 1 vooral op de technologie. In het tijdperk van Senna was dat compleet anders, zo ondervond ook Hamilton toen hij in de auto van Senna over het circuit mocht rijden.

"Ik reed onlangs even een rondje in de auto van Senna uit 1989 en dat was echt ongelofelijk cool. Vooral omdat deze auto nog een handgeschakelde versnellingsbak heeft."

"Ik zou willen dat we dat nu nog hadden. Stel je toch eens voor dat ik bij mijn gevecht met Fernando Alonso in Mexico mijn hand van het stuur moest nemen om te schakelen."

Hamilton laat vervolgens in gesprek met Motorsport Total weten dat het tijdperk van handgeschakelde Formule 1 auto's niet terug keert.

"Het zou geweldig zijn maar in onze huidige technologische wereld gebeurt dat natuurlijk niet meer."

De viervoudig wereldkampioen hoopt in ieder geval nog in zijn actieve loopbaan mee te maken dat de Formule 1 auto zich in de juiste richting ontwikkelt.

"Een richting wat moet leiden tot een betere serie van Formule 1 auto's dan nu het geval is", aldus Hamilton.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen