Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton fan van handgeschakelde F1 auto's

Lewis Hamilton behoort inmiddels tot één van de grootste sporthelden die de Formule 1 heeft voortgebracht. De Brit haalde tijdens de GP van Mexico alweer zijn vierde wereldtitel binnen en wordt daarnaast regelmatig vergeleken met Ayron Senna.

Hamilton steekt zijn bewondering voor de Braziliaanse Formule 1 coureur dan ook niet onder stoelen of banken. Vooral de wijze waarop Senna zijn gevechten uitvocht, kan rekenen op de nodige lof van Hamilton. In het huidige tijdperk ligt de nadruk in de Formule 1 vooral op de technologie. In het tijdperk van Senna was dat compleet anders, zo ondervond ook Hamilton toen hij in de auto van Senna over het circuit mocht rijden. "Ik reed onlangs even een rondje in de auto van Senna uit 1989 en dat was echt ongelofelijk cool. Vooral omdat deze auto nog een handgeschakelde versnellingsbak heeft." "Ik zou willen dat we dat nu nog hadden. Stel je toch eens voor dat ik bij mijn gevecht met Fernando Alonso in Mexico mijn hand van het stuur moest nemen om te schakelen."

Hamilton laat vervolgens in gesprek met Motorsport Total weten dat het tijdperk van handgeschakelde Formule 1 auto's niet terug keert. "Het zou geweldig zijn maar in onze huidige technologische wereld gebeurt dat natuurlijk niet meer." De viervoudig wereldkampioen hoopt in ieder geval nog in zijn actieve loopbaan mee te maken dat de Formule 1 auto zich in de juiste richting ontwikkelt. "Een richting wat moet leiden tot een betere serie van Formule 1 auto's dan nu het geval is ", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje