Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton gaat in de winter motorracen met Valentino Rossi

Lewis Hamilton gaat zijn winter nuttig besteden. De Brit is van plan om zijn vriend Valentino Rossi op te zoeken en wat rondjes te scheuren over zijn eigen circuit, met een motor natuurlijk.

Deze winter zal Hamilton op bezoek gaan in het Tavullia van Valentino Rossi. De Italiaan gaf al meerdere keren aan dat Lewis eens langs moest op komen op zijn ‘ranch’. Dankzij een gemeenschappelijke sponsor zal het er deze winter eindelijk van gaan komen. " Valentino beschouw ik als een vriend, ik vind ook echt alles cool aan hem." "Het lijkt me leuk om met hem te racen aangezien ik mezelf altijd inbeeld dat ik Rossi ben als ik met mijn motor rondrijd in de omgeving van Monaco" , is Hamilton openhartig. "Toch is dat eigenlijk de enige plek waar ik zelf rijd, want ik vind rijden in het verkeer helemaal niks. Alleen op de baan wil ik racen, daarbuiten laat ik mezelf liever ergens naar toe brengen" , voegt hij daar aan toe.

Tot slot sprak Hamilton met interviewer Fabio Fazio ook over zijn jeugd, die bestond vooral uit veel karten met oud materiaal. "Zoals meerdere coureurs in de F1 moet ik mijn ouders en familie heel dankbaar zijn." "Deze sport is al vanaf de jeugd een dure sport. Zo herinner ik mij dat mijn eerste kart niet tweedehands was, maar vijfdehands!" , grapt Hamilton. "Ik reed tegen gasten die veel beter materiaal hadden, maar toch won ik. Van dat oude materiaal kreeg ik nog meer motivatie." "Daarnaast keek ik altijd de Formule 1-races samen met mijn vader en we genoten altijd van Ayrton Senna." "Dat was mijn idool, al wilde ik ook Superman zijn! Zonder grappen, Senna was mijn voorbeeld en ik wilde net als hem de Formule 1 bereiken en meerdere titels winnen. Ik ben er heel trots op dat dit is gelukt" , besluit Hamilton.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"