Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'GP Monaco was gewoon een optocht'

Lewis Hamilton was gedurende de gehele Grote Prijs van Monaco nagenoeg onzichtbaar. De regerend wereldkampioen vertrok als derde maar kon op geen enkel moment vechten voor de overwinning.

Tegenover Sky Sports F1 laat de huidige WK-leider dan ook los dat hij totaal niet had genoten van de race. "Vanaf ronde zes waren we gewoon aan het cruisen. Echt aan het racen waren we niet. Dat neemt niet weg dat Daniel een geweldige prestatie heeft geleverd." De volledige top drie op de grid kwam uiteindelijk ook in die volgorde over de finish. Hamilton vermoedt dan ook dat de race voor het publiek een lange zit is geweest. "Ik denk dat we geen van allen op volle snelheid hebben gereden, we waren vooral aan het cruisen om ervoor te zorgen dat we de finish haalden. Ik weet niet of jullie dat interessant vinden om naar te kijken."

Het enige positieve volgens Hamilton is het feit dat hij de schade ten opzichte van zijn aartsrivaal Vettel heeft beperkt. "Ik ben blij dat ik vandaag slechts drie punten heb verloren ten opzichte van Sebastian, dat is het belangrijkste. Daar ben ik dan ook echt dankbaar voor want vorig jaar op dit punt stond ik iets van 25 punten achter." Hamilton gaat nog steeds aan de leiding in het WK maar zag zijn voorsprong slinken naar veertien punten. Nummer drie in het WK Daniel Ricciardo heeft een achterstand van 38 punten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi