Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Ik ga tot het uiterste in de race'

Ook Lewis Hamilton wacht een inhaalrace tijdens de GP van Bahrein. De viervoudig wereldkampioen noteerde de vierde tijd maar start vanaf P9 dankzij zijn gridstraf.

Lewis Hamilton had juist in Bahrein zijn zinnen gezet op de pole om zo zijn gridstraf van vijf plaatsen een beetje te compenseren. Het liep uiteindelijk uit op een teleurstelling met slechts de vierde tijd. Tegenover Sky Sports F1 erkent hij dan ook dat hij niet snel genoeg was. "Het wordt geen gemakkelijke race maar ik ga alles geven wat ik in me heb. Natuurlijk was de pole het doel tijdens de kwalificatie maar beide Ferrari's waren gewoon te snel. Ook Valtteri reed in de laatste run nog een hele goede ronde terwijl ik geen voordeel kon halen uit mijn nieuwe banden." Hamilton moet nu vanaf de vijfde startrij die hij deelt met Carlos Sainz beginnen aan een inhaalrace.

Hij hoopt dan ook dat het feit dat hij als enige uit de top tien begint op de softs hem voordeel gaat brengen. "Met de softs zou ik langer door kunnen rijden dan de anderen voor mij. We gaan dan ook zeker proberen om ons vanaf P9 terug in de race te rijden. Natuurlijk hebben we voor de race een paar verschillende strategieën maar we gaan zeker weten elk laatste beetje power uit onze auto persen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"