Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Ik versla iedereen'

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton liet er op de laatste testdag in Barcelona vorige week geen gras over groeien. Hij sloot de testweek als snelste af en geldt ook in het nieuwe Formule 1 seizoen als dé te kloppen coureur.

Hamilton moest vorig jaar lange tijd Sebastian Vettel voor zich dulden maar na de zomerbreak stelde de Brit orde op zaken. Het was voor Hamilton alweer zijn vierde wereldtitel en ook dit seizoen zijn alle ogen op hem gericht. Een positie waar Hamilton zelf geen problemen mee heeft. Sterker nog, hij vindt het wel prima dat iedereen op hem jaagt. Na afloop van de eerste testweek in Barcelona vertelde hij dan ook aan de pers dat hij hoopt dat de strijd dit jaar een stuk lastiger wordt. "Van mij mag er wel wat meer tegenstand komen. Hoe zwaarder de tegenstand, des te beter voelt de overwinning aan. Je wilt je tegenstander pushen naar een hoger level zodat het nog beter voelt als je hem dan verslaat. Dat maakt je ook als coureur uniek."

Of Hamilton dit jaar ook onder druk komt te staan van zijn teamgenoot Bottas is nog maar de vraag. De Brit zelf lijkt zich er in ieder geval niet druk om te maken. "Nee, ik denk niet dat het dit jaar moeilijker wordt maar dat heeft niks met Valtteri te doen. Dat zeg ik over iedere tegenstander. Natuurlijk is Valtteri dit jaar beter voorbereid. Hij kent het team beter en aan het einde van het vorige jaar reed hij behoorlijk sterk. Ik heb voor hem net zoveel respect als voor de andere coureurs." Aan zelfvertrouwen heeft de regerend wereldkampioen in ieder geval geen gebrek. "Je moet altijd geloven dat je de beste bent. Met die instelling gaat bijvoorbeeld Roger Federer ook naar de tennisbaan. Een coureur heeft diezelfde winnaarsmentaliteit." "Ik kan iedereen verslaan als ik fit ben en mentaal goed voorbereid ben. Daarom hou ik mij ook niet bezig met de zwakheden van mijn tegenstanders. Ik focus mij uitsluitend op mijn eigen sterke punten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'