Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is nog altijd een juweel voor de Formule 1

Je kan er de klok op gelijk zetten dat Lewis Hamilton op zijn tijd voor een relletje zorgt. De ervaren Brit is nog altijd een van de machtigste personen binnen de F1, maar merkt dat zijn macht en invloed afnemen.

Zevenvoudig wereldkampioen en in het bezit van talloze records, over het CV van Lewis Hamilton bestaat geen twijfel. De Mercedes-coureur kent dit seizoen een dramatische seizoensstart en counterde zijn criticasters die meenden dat zijn tijdperk voorbij is. Wie er gelijk krijgt zal de komende maanden duidelijk worden.

Hamilton is een juweel voor de sport volgens velen, zeker als het aankomt op zijn optredens op de baan. Ook daarbuiten betekende Hamilton het afgelopen decennia veel voor de sport, die mede door hem een extreme populariteit genoot. Hamilton heeft een mening, vaak een uitgesproken mening en sinds hij voor Mercedes rijdt zoekt hij met regelmaat de grenzen op.

Dat Lewis geen doorsnee persoon is, dat is al veel langer duidelijk. Enerzijds zet hij zich in voor veel goede zaken in de wereld, anderzijds schopt hij ook met regelmaat tegen zaken aan waarmee hij anderen tegen de schenen schopt. Binnen de F1 weet men zich ook niet altijd raad met Hamilton, die eind vorig jaar de sport ook in verlegenheid bracht.

Na het Abu Dhabi 'debacle' voor Mercedes, waarin het de wereldtitel met Hamilton verloor, richtte hij zijn pijlen op wedstrijdleider Michael Masi en de FIA om vervolgens zo’n twee maanden van de radar te verdwijnen. Hamilton kwam niet opdagen bij het FIA-gala, negeerde contactverzoeken van de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem en Mercedes uitte met regelmaat kritiek op de besluitvorming. Lewis en Mercedes kregen haar zin, want Masi werd aan de kant gezet.

In 2022 gaat Hamiltons strijd verder, maar ditmaal lijkt de FIA hem dwars te zitten. De 'eeuwenoude' reglementen m.b.t. het dragen van juwelen werden nog eens afgestoft en bij coureurs en teams onder de ogen gewreven. Het dragen van juwelen is niet toegestaan tijdens het racen. Dit betekent dat ook Hamilton zijn neusbel en andere piercings uit moet doen, iets dat volgens de Brit niet ging. Er zouden twee piercings niet direct te verwijderen zijn, voer voor speculaties waar die twee zitten….

Hamilton voelde zich gepakt door de FIA en wedstrijdleiding, want waarom werd het reglement nu ineens zo strikt nageleefd? Jarenlang had hij kunnen racen met zijn juwelen. Uit protest verscheen Hamilton op de FIA persconferentie met 25 horloges, 20 oorbellen en 83 kettingen, met een gezamenlijke waarde waarmee je een compleet landgoed kan kopen.

Of het onderbuikgevoel van Lewis terecht is, dat is moeilijk te beoordelen. In veel opzichten is Lewis voor mij een absolute ster die langzaam op zijn retour is. Zijn macht is tanende, maar nog altijd is de kleurrijke Brit een sieraad voor de sport. Waar veel coureurs gebrainwasht zijn door strenge mediatrainingen is en blijft Lewis puur. Als een van de weinige coureurs is hij altijd zichzelf.

Wat je ook van Lewis vindt, je kan er onmogelijk omheen dat hij sinds zijn debuut in 2007 veel betekent heeft en veranderd heeft binnen de sport. Lewis is ook geen opgever die wegloopt als het even moeilijk is, dat heeft hij nooit gedaan tijdens zijn carrière. Je kan er echter ook de klok op gelijkzetten dat dit niet het laatste relletje rondom Lewis is. Wat zal hij bedenken voor de Spaanse GP?

Met of zonder neusbel, oorbel of klokje… Lewis is nog altijd een 24-karaats juweel voor de sport, die je ook sportief gezien zeker nog (lang) niet moet afschrijven.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

42 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"