© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Lewis Hamilton kampt met een vormcrisis'

17 apr. 2018 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Mercedes begon als topfavoriet aan het nieuwe Formule 1 seizoen maar na drie races wachten de zilverpijlen nog steeds op hun eerste overwinning in 2018. En wat te denken van Lewis Hamilton? De regerend wereldkampioen wordt zelfs verslagen door zijn teamgenoot Bottas.

'Mijn titel verlengen wordt lastig dit jaar'

In Melbourne vloog Lewis Hamilton nog naar de pole en zette de concurrentie op flinke achterstand. In Bahrein en China kwam de regerend wereldkampioen er niet aan te pas en moest hij zelfs zijn meerdere erkennen in teamgenoot Bottas. Ook Hamilton zelf ziet in dat er snel iets moet veranderen om nog mee te doen in de titelstrijd.

"Wie weet wat het seizoen nog voor ons in petto heeft? Als het zo door blijft gaan, dan wordt het voor ons erg lastig om te winnen. Maar als we een kans krijgen en we pakken die dan betekent het veel voor ons omdat dit misschien wel het lastigste seizoen tot nu toe is," aldus Hamilton na afloop van de GP van China.

Hamilton wacht nog steeds op zijn eerste overwinning in 2018 en vermoedt dan ook dat een vijfde wereldtitel op dit moment ver weg is.

"Mijn doel is nog steeds hetzelfde maar het is voor iedereen wel duidelijk dat we op dit moment niet het snelste team zijn. Na Melbourne hebben we terrein verloren. Op dit moment zijn we het tweede of derde team op de grid en dat moeten we zien te verbeteren. Dat is niet onmogelijk. Het team heeft al bewezen dat we samen sterk zijn en dit soort tegenslagen aankunnen. We blijven gewoon hard werken."

Zijn teambaas Toto Wolff gaat er in ieder geval van uit dat de 'vormcrisis' van Hamilton tijdelijk is.

"Net als de auto was ook Lewis in China niet op zijn best. Ik vind hem nog steeds de beste coureur maar ook de besten hebben weleens een dag waarop het tegenzit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen