Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kiest voor een nieuwe achternaam

Lewis Hamilton heeft vergevorderde plannen om zijn achternaam te veranderen. Hij weet nog niet wanneer, maar hij is er al wel mee bezig.

Er bestaat vrijwel geen autosportliefhebber die de naam 'Lewis Hamilton' niet kent. De zevenvoudig wereldkampioen zal binnenkort echter door het leven gaan met een andere achternaam. Tijdens een interview bij de Dubai Expo 2022 legt hij uit waarom, nadat hem gevraagd wordt naar hoeveel een achtste wereldtitel voor hem betekent.

"Het zou alles betekenen voor mij en mijn familie. Het zou enorm veel betekenen om te weten dat, bijvoorbeeld, ik enorm trots ben op mijn familienaam: Hamilton. Niemand van jullie weet echter dat mijn moeders naam (Carmen, red.) Larbalestier is. Ik sta op het punt om ook dat in mijn naam te zetten."

Hamilton: 'Niet dit weekend, maar we zijn er mee bezig'

Wat de nieuwe achternaam van Hamilton precies wordt, is niet duidelijk. Zeer waarschijnlijk wordt het Lewis Larbalestier-Hamilton of Hamilton-Larbalestier, maar de zevenvoudig wereldkampioen heeft hier nog geen uitspraken over gedaan. Wel legt hij uit waarom de naam van zijn moeder ook thuishoort in zijn volledige achternaam.

"Ik begrijp niet helemaal dat als mensen trouwen, de vrouw haar naam verliest. Ik wil dat mijn moeder doorgaat met de Hamilton-naam. Hopelijk lukt het allemaal snel. Niet dit weekend, maar we zijn er mee bezig!"

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"