Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kiest voor een nieuwe achternaam

Lewis Hamilton heeft vergevorderde plannen om zijn achternaam te veranderen. Hij weet nog niet wanneer, maar hij is er al wel mee bezig.

Er bestaat vrijwel geen autosportliefhebber die de naam 'Lewis Hamilton' niet kent. De zevenvoudig wereldkampioen zal binnenkort echter door het leven gaan met een andere achternaam. Tijdens een interview bij de Dubai Expo 2022 legt hij uit waarom, nadat hem gevraagd wordt naar hoeveel een achtste wereldtitel voor hem betekent.

"Het zou alles betekenen voor mij en mijn familie. Het zou enorm veel betekenen om te weten dat, bijvoorbeeld, ik enorm trots ben op mijn familienaam: Hamilton. Niemand van jullie weet echter dat mijn moeders naam (Carmen, red.) Larbalestier is. Ik sta op het punt om ook dat in mijn naam te zetten."

Hamilton: 'Niet dit weekend, maar we zijn er mee bezig'

Wat de nieuwe achternaam van Hamilton precies wordt, is niet duidelijk. Zeer waarschijnlijk wordt het Lewis Larbalestier-Hamilton of Hamilton-Larbalestier, maar de zevenvoudig wereldkampioen heeft hier nog geen uitspraken over gedaan. Wel legt hij uit waarom de naam van zijn moeder ook thuishoort in zijn volledige achternaam.

"Ik begrijp niet helemaal dat als mensen trouwen, de vrouw haar naam verliest. Ik wil dat mijn moeder doorgaat met de Hamilton-naam. Hopelijk lukt het allemaal snel. Niet dit weekend, maar we zijn er mee bezig!"

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

59 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull