Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton laakt circuit Abu Dhabi: 'Inhalen is onmogelijk'

Lewis Hamilton reed tijdens de gehele Grand Prix van Abu Dhabi achter zijn teamgenoot Valtteri Bottas aan. Het lukte de wereldkampioen van 2017 maar niet om Bottas te verschalken en volgens Hamilton kwam dat vooral door de layout van het circuit.

Door zijn tweede plaats heeft Hamilton in de laatste drie wedstrijden geen enkele overwinning geboekt. In Abu Dhabi reed hij een groot gedeelte van de race vlak achter Bottas aan. Ondanks zijn 'maximale inspanning' kon Hamilton er niet voorbij komen. "Het is heel moeilijk om hier in te halen. In de laatste sector verloor ik telkens wat tijd, maar ik heb alles gegeven voor de overwinning" , zei Hamilton na afloop van de race.

Daarnaast klaagde Hamilton ook hoorbaar in de ruimte achter het podium over de layout van de baan. Zo stelde Hamilton tegenover Sebastian Vettel en Bottas dat er wat aanpassingen gedaan moeten worden om in te kunnen halen. Hamilton bestrijdt dan ook dat hij Bottas de overwinning cadeau heeft gegeven. "Ik heb alles gegeven, elke ronde van de wedstrijd. Valtteri heeft het gewoon heel goed gedaan vandaag. Alle felicitaties gaan naar hem" , aldus Hamilton.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024