Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Lewis Hamilton maakte ooit dezelfde fouten als Max Verstappen'

Max Verstappen maakte dit seizoen al de nodige fouten. Wat Giedo van der Garde betreft hoort dit allemaal bij het leerproces van de Nederlander en is het ook grote kampioenen als Lewis Hamilton overkomen.

Van der Garde stelt dat de fouten die Max Verstappen in 2018 maakte deel uitmaken van zijn leerproces: "Ik denk ook dat hij in Monaco daadwerkelijk een harde les heeft geleerd" , aldus de Racing Team Nederland-coureur in gesprek met De Telegraaf . Volgens Van der Garde is het niet ongewoon om op jonge leeftijd leeftijd fouten te maken: "Kijk naar Lewis Hamilton, die heeft dat aan het begin van zijn carrière ook gehad. Hij is nu wel mooi al vier keer wereldkampioen."

"We mogen ook niet vergeten dat Verstappen veel raceklassen heeft overgeslagen en dat het niet altijd mee kan blijven zitten. Maar hij heeft het in zich om races en wereldtitels te winnen." Hoewel de kritiek op Verstappen ook vanuit Red Bull zelf steeds feller wordt, gelooft Van der Garde niet dat de interne verhoudingen daaronder te lijden hebben: "Iedereen binnen dat team loopt weg met Max. Bovendien slaat hij zichzelf nog het hardste voor zijn kop. Maar hij moet nu weer vooruitkijken naar de GP van Canada. Tot nu toe is het geen perfect seizoen, maar hij moet zeker niet veranderen" , concludeert Van der Garde.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi