© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Lewis Hamilton maakte ooit dezelfde fouten als Max Verstappen'

05 jun. 2018 10:45 Jan van der Burgt 4 reacties
Max Verstappen maakte dit seizoen al de nodige fouten. Wat Giedo van der Garde betreft hoort dit allemaal bij het leerproces van de Nederlander en is het ook grote kampioenen als Lewis Hamilton overkomen.

Van der Garde ziet overeenkomsten tussen Verstappen en Hamilton

Van der Garde stelt dat de fouten die Max Verstappen in 2018 maakte deel uitmaken van zijn leerproces: "Ik denk ook dat hij in Monaco daadwerkelijk een harde les heeft geleerd", aldus de Racing Team Nederland-coureur in gesprek met De Telegraaf.

Volgens Van der Garde is het niet ongewoon om op jonge leeftijd leeftijd fouten te maken: "Kijk naar Lewis Hamilton, die heeft dat aan het begin van zijn carrière ook gehad. Hij is nu wel mooi al vier keer wereldkampioen."

"We mogen ook niet vergeten dat Verstappen veel raceklassen heeft overgeslagen en dat het niet altijd mee kan blijven zitten. Maar hij heeft het in zich om races en wereldtitels te winnen."

Hoewel de kritiek op Verstappen ook vanuit Red Bull zelf steeds feller wordt, gelooft Van der Garde niet dat de interne verhoudingen daaronder te lijden hebben:

"Iedereen binnen dat team loopt weg met Max. Bovendien slaat hij zichzelf nog het hardste voor zijn kop. Maar hij moet nu weer vooruitkijken naar de GP van Canada. Tot nu toe is het geen perfect seizoen, maar hij moet zeker niet veranderen", concludeert Van der Garde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen