Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: ‘Max was een stuk sneller dan verwacht’

Voor de vierde keer in vijf wedstrijden kwam Lewis Hamilton als winnaar uit de bus. De Formule 1 Grand Prix van Japan werd uiteindelijk een prooi voor Hamilton, nadat hij al vroeg zijn concurrent Sebastian Vettel zag wegvallen. Vanzelf ging het echter niet voor Hamilton, die Max Verstappen constant in zijn spiegels zag zitten.

Na afloop was Hamilton dan ook opgelucht en een beetje verrast. “Je was echt snel vandaag man!” , schreeuwde hij naar Max Verstappen nadat hij net was uitgestapt. “Max reed een geweldige race vandaag, het was zeker niet makkelijk voor ons . Max was vandaag veel sneller dan verwacht, aangezien wij gisteren een stuk sneller waren” , voegde hij daar op het podium aan toe. “Vooral in de laatste paar ronden had ik het lastig door de Virtual Safety Car en het verkeer. Met de koude banden was het lastig om Max achter me te houden, dus ik ben erg opgelucht dat het gelukt is.”

Door zijn overwinning heeft Lewis Hamilton een grote voorsprong genomen in het kampioenschap. Zijn voorsprong bedraagt maar liefst 59 punten en dus kan hij de volgende race al kampioen worden, mocht Vettel weer geen punten scoren en hij zelf weten te winnen. Zelf kan Hamilton het eigenlijk nog niet echt geloven dat hij nu op weg lijkt naar zijn vierde wereldtitel. “Ferrari heeft heel goed weerstand geboden dit jaar, dus ik moet vooral m’n team bedanken. Zij hebben ongelooflijk hard gewerkt om Ferrari voor te blijven en nu staan we op grote voorsprong." "Daar kon ik een paar wedstrijden geleden alleen maar van dromen”, besluit hij vol ongeloof.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'