Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Max was een stuk sneller vandaag'

Lewis Hamilton was tijdens de GP van Maleisië tegen de verwachting in de mindere van Max Verstappen. De Nederlander was op snelheid beter dan de Brit en dat moest Hamilton ook eerlijk toegeven na de wedstrijd.

Hoewel hij nu 34 punten voorsprong heeft in het kampioenschap op Sebastian Vettel, is Lewis Hamilton niet geheel tevreden met zijn wedstrijd in Maleisië. "Ik moet allereerst mijn felicitaties aan Max maken, dit is een mooi verjaardagscadeau" , zegt Hamilton sportief op het podium. "Maar de race was lastig, we kwamen duidelijk snelheid tekort. Het was wel duidelijk dat Red Bull gewoon sneller was vandaag" , erkent Hamilton.

Ook de snelheid van Sebastian Vettel was opmerkelijk. Binnen een mum van tijd lag de als laatst gestartte Duitser op de vierde plaats en even leek het erop dat hij zelfs het podium ging bestijgen. Hoewel Hamilton wel zijn voorsprong in het kampioenschap heeft vergroot, ging dat niet op de manier zoals hij dat zelf voor ogen had. "We hebben nog veel werk te doen" , was Hamilton dan ook kritisch. "Op een aantal circuits zullen we waarschijnlijk de snelste zijn, maar dat dachten we hier ook. Het is geen zekerheid, dus we moeten gefocust blijven" , blikt Hamilton vooruit op de resterende wedstrijden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi