© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton over topvorm: 'Ben nog nooit zo goed geweest'

20 jul. 2017 10:00 Rik Alkema 0 reacties
Ondanks het feit dat hij (nog) niet bovenaan in het kampioenschap staat, verkeert Lewis Hamilton dit seizoen in absolute topvorm. Al in drie wedstrijden pakte hij dit jaar een 'Grand Chelem'. Hierbij moet een coureur de poleposition pakken, de snelste ronde rijden, de overwinning pakken én alle ronden aan de leiding hebben gelegen tijdens een Grand Prix. Dat lukte Hamilton dus al drie keer dit jaar, terwijl het in de negen jaar daarvoor slechts twee keer lukte. Ook Hamilton zelf is onder de indruk van zijn huidige vorm.

Lewis Hamilton is in de vorm van zijn leven

Het was alweer de vierde overwinning op rij voor Hamilton in 'zijn' Silverstone. Het circuit, dat aangelegd is op een voormalig militair vliegveld, ligt de Brit blijkbaar erg goed, vindt hij zelf ook. "Silverstone beschikt over de beste bochtencombinatie van alle circuits. Copse, Maggotts en Becketts is de ultieme bochtencombinatie, die zie je nergens anders. Het is een echt racecircuit, met karakter en historie. Die zie je tegenwoordig niet veel meer helaas", verklaart hij zijn sterke vorm op het circuit.

Daarnaast heeft Hamilton nog altijd heel veel fans in zijn thuisland, ondanks het feit dat hij een F1-demo in hartje Londen liet schieten, daags voor de Engelse Grand Prix. Dat maakte hij echter volledig goed tijdens het weekend, door met overmacht te winnen. Tot grote vreugde van de fans. "De Engelse fans zijn oprecht de beste fans ter wereld. Je krijgt zoveel energie van de fans hier, dat het je naar een hoger niveau tilt. Dat gaat vanzelf, daar hoef je niks voor te doen", aldus Hamilton.

"Ik ben beter dan ooit tevoren", was de stellige mening van de Brit na de gewonnen Grand Prix van Engeland. Op eigen bodem scoorde Hamilton zijn vijfde 'Grand Chelem', door de race met overmacht te winnen. "In het verleden heb ik dat misschien wel vaker gezegd, maar deze keer is het gevoel overtuigender", voegde hij daar aan toe.

De sleutel tot het succes is volgens Hamilton zijn constante focus op het racen, dat hij door niets en niemand laat verstoren. "Om op dit niveau te blijven moet ik mijzelf op de best mogelijke manier voorbereiden. Alleen ik weet hoe ik mezelf op dat niveau kan houden. Daarvoor moet ik mezelf afsluiten en geen tips en advies binnen laten", aldus Hamilton.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen