© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton reed laatste ronden op halve snelheid tijdens GP Engeland

17 jul. 2017 10:00 Rik Alkema 0 reacties
Lewis Hamilton deed een opmerkelijke bekentenis na zijn vrij eenvoudige overwinning op eigen bodem. De Brit heeft naar eigen zeggen de laatste ronden op halve snelheid gereden om zijn overwinning zeker te stellen nadat beide Ferrari coureurs problemen kregen met hun linker voorband. Overigens behaalde Hamilton ondanks het 'langzaam' rijden wel zijn vijfde Grand Slam in zijn carrière. De Brit pakte de poleposition, de overwinning én zette de snelste rondetijd neer.

Lewis Hamilton: 'Ik gaf half gas om overwinning zeker te stellen'

Met nog twee ronden te gaan was het eerst Kimi Raikkonen die zijn linker voorband aan gort zag gaan. Nog geen ronde later was het kampioenschapsleider Sebastian Vettel die tegen hetzelfde probleem aanliep. De Duitser viel zelfs terug tot de zevende plaats, nadat hij heel rustig terug moest rijden naar de pitsstraat voor een nieuwe band.

Om zeker te weten dat een dergelijk euvel hem niet zou overkomen, reed Lewis Hamilton dus 'op halve snelheid'. "Het team vertelde mij dat het geen probleem zou moeten zijn, maar er waren al wel wat blaren zichtbaar op de band", zei Hamilton na afloop desgevraagd tegen Autosport.com.

Toen Hamilton op de boordradio hoorde dat Raikkonen tegen problemen aanliep, draaide hij het gas wat terug. "Toen hoorde ik dat Raikkonen lek reed ben ik ongeveer op halve snelheid gaan rijden. Ik was zo'n drie tot vier seconden per ronde langzamer, om er zeker van te zijn dat ik de wagen thuis zou brengen."

De data staven de uitspraken van Hamilton. In de laatste ronden van de wedstrijd liet Hamilton een 1:36.470 en een 1:37.212 noteren, terwijl hij vlak daarvoor nog de snelste ronde van de wedstrijd liet noteren, een 1:30.621. Overigens kon Hamilton het zeer rustig aan doen in de laatste ronden. Door de problemen van Kimi Raikkonen had hij een gat van 19 seconden naar de nummer twee, zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Laatstgenoemde lijkt ook opdracht te hebben gekregen van zijn team om het rustig aan te doen. Evenals Hamilton zette hij eerst zijn snelste ronde van de wedstrijd neer, 1:30.905, om vervolgens in de laatste drie ronden een 1:34 te noteren. Daarmee bracht hij echter wel zijn Mercedes 'thuis' en bezorgde Mercedes de tweede 1-2 finish van het jaar.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen