Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Lewis Hamilton reed laatste ronden op halve snelheid tijdens GP Engeland

Lewis Hamilton deed een opmerkelijke bekentenis na zijn vrij eenvoudige overwinning op eigen bodem. De Brit heeft naar eigen zeggen de laatste ronden op halve snelheid gereden om zijn overwinning zeker te stellen nadat beide Ferrari coureurs problemen kregen met hun linker voorband. Overigens behaalde Hamilton ondanks het 'langzaam' rijden wel zijn vijfde Grand Slam in zijn carrière. De Brit pakte de poleposition, de overwinning én zette de snelste rondetijd neer.

Met nog twee ronden te gaan was het eerst Kimi Raikkonen die zijn linker voorband aan gort zag gaan. Nog geen ronde later was het kampioenschapsleider Sebastian Vettel die tegen hetzelfde probleem aanliep. De Duitser viel zelfs terug tot de zevende plaats, nadat hij heel rustig terug moest rijden naar de pitsstraat voor een nieuwe band.

Om zeker te weten dat een dergelijk euvel hem niet zou overkomen, reed Lewis Hamilton dus 'op halve snelheid'. "Het team vertelde mij dat het geen probleem zou moeten zijn, maar er waren al wel wat blaren zichtbaar op de band", zei Hamilton na afloop desgevraagd tegen Autosport.com.

Toen Hamilton op de boordradio hoorde dat Raikkonen tegen problemen aanliep, draaide hij het gas wat terug. "Toen hoorde ik dat Raikkonen lek reed ben ik ongeveer op halve snelheid gaan rijden. Ik was zo'n drie tot vier seconden per ronde langzamer, om er zeker van te zijn dat ik de wagen thuis zou brengen."

De data staven de uitspraken van Hamilton. In de laatste ronden van de wedstrijd liet Hamilton een 1:36.470 en een 1:37.212 noteren, terwijl hij vlak daarvoor nog de snelste ronde van de wedstrijd liet noteren, een 1:30.621. Overigens kon Hamilton het zeer rustig aan doen in de laatste ronden. Door de problemen van Kimi Raikkonen had hij een gat van 19 seconden naar de nummer twee, zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Laatstgenoemde lijkt ook opdracht te hebben gekregen van zijn team om het rustig aan te doen. Evenals Hamilton zette hij eerst zijn snelste ronde van de wedstrijd neer, 1:30.905, om vervolgens in de laatste drie ronden een 1:34 te noteren. Daarmee bracht hij echter wel zijn Mercedes 'thuis' en bezorgde Mercedes de tweede 1-2 finish van het jaar.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto