© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton sipt: 'We hadden moeten winnen in Oostenrijk'

02 jul. 2018 07:15 Wanda Bisschop 3 reacties
Mercedes was op voorhand de grote favoriet voor de zege tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk maar stond uiteindelijk met lege handen. Sterker nog: Hamilton verloor de leiding in het WK weer aan Sebastian Vettel.

Hamilton baalt van verkeerde strategie bij Mercedes

Direct na de start leek er voor Lewis Hamilton geen vuiltje aan de lucht te zijn. Hij pakte Bottas en ging daardoor aan de leiding maar tijdens de virtuele safety car verzuimde zijn team om hem binnen te halen voor nieuwe banden waardoor hij vervolgens met lede ogen moest toezien dat Verstappen de overwinning binnen haalde.

De teleurstelling bij de regerend wereldkampioen is dan ook groot.

"Dit doet inderdaad zeer maar we moeten het positieve ervan inzien. We waren het hele weekend de snelste en hadden hier gewoon moeten winnen."

De laatste keer dat Mercedes met beide auto's uitviel was tijdens de GP van Spanje in 2016. Deze nederlaag komt dan ook hard aan bij de zilverpijlen.

"Het is inderdaad zeer ongewoon dat we met beide auto's uitvallen maar het is nu eenmaal gebeurd. Ik kan er nu niks meer aan veranderen en alleen maar vooruit kijken naar de volgende race. Ik ben wel erg benieuwd naar de analyse van deze race en wat nu het probleem was. Het team zal er alles aan doen om een oplossing te vinden zodat het niet weer gebeurt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen