Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton sipt: 'We hadden moeten winnen in Oostenrijk'

Mercedes was op voorhand de grote favoriet voor de zege tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk maar stond uiteindelijk met lege handen. Sterker nog: Hamilton verloor de leiding in het WK weer aan Sebastian Vettel.

Direct na de start leek er voor Lewis Hamilton geen vuiltje aan de lucht te zijn. Hij pakte Bottas en ging daardoor aan de leiding maar tijdens de virtuele safety car verzuimde zijn team om hem binnen te halen voor nieuwe banden waardoor hij vervolgens met lede ogen moest toezien dat Verstappen de overwinning binnen haalde. De teleurstelling bij de regerend wereldkampioen is dan ook groot. "Dit doet inderdaad zeer maar we moeten het positieve ervan inzien. We waren het hele weekend de snelste en hadden hier gewoon moeten winnen."

De laatste keer dat Mercedes met beide auto's uitviel was tijdens de GP van Spanje in 2016. Deze nederlaag komt dan ook hard aan bij de zilverpijlen. "Het is inderdaad zeer ongewoon dat we met beide auto's uitvallen maar het is nu eenmaal gebeurd. Ik kan er nu niks meer aan veranderen en alleen maar vooruit kijken naar de volgende race. Ik ben wel erg benieuwd naar de analyse van deze race en wat nu het probleem was. Het team zal er alles aan doen om een oplossing te vinden zodat het niet weer gebeurt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"