Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton steunt Vettel: 'Hij kon er niet veel aan doen'

De startcrash tussen Max Verstappen, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen was het meest besproken moment van de GP van Singapore. De eerste drie rijders op de startgrid lagen er na een paar honderd meter al uit. Vettel werd al snel als schuldige aangewezen, maar Lewis Hamilton is het daar niet mee eens.

Hamilton was degene die garen spinde bij de crash tussen de drie kemphanen. De Brit kon de leiding overnemen en uiteindelijk de overwinning naar zich toe trekken. Toen Hamilton achteraf werd gevraagd wie er schuldig was aan de startcrash, was hij duidelijk: niemand. "Dit was een race incident. Meestal kan je degene die schuin achter je rijdt niet goed zien, dus ik denk dat Vettel Verstappen niet eens heeft gezien" , aldus Hamilton.

Volgens Hamilton is het dus vooral een ongelukkige samenloop van omstandigheden, in plaats van een bewuste actie van Vettel. "Ik gok dat Vettel zijn lijn wilde afschermen en dat Verstappen in zijn dode hoek zat. Daardoor zag hij hem niet, totdat hij hem raakte. Hij kon er dus niet zoveel aan doen" , analyseert Hamilton. Hamilton zat zelf eerste rang en werd bijna geraakt door Kimi Raikkonen, die stuurloos op Max Verstappen ingleed en die op zijn beurt weer Fernando Alonso collecteerde. "Ik focuste mezelf op Ricciardo, ik wilde beter weg zijn dan hem. Toen ik het ongeluk zag gebeuren remde ik expres laat en schoot ik een beetje rechtdoor om te voorkomen dat ik geraakt zou worden. Daar was ik namelijk wel bang voor" , beschrijft Hamilton zijn eigen start.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'