© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton streeft niet naar volbrengen Triple Crown

17 dec. 2017 16:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton werd in het afgelopen Formule 1 seizoen voor de vierde keer gekroond tot wereldkampioen. Hoewel de Mercedes coureur inmiddels alweer heel wat jaartjes meedraait, zoekt hij een eventuele nieuwe uitdaging liever buiten de autosport dan erbinnen.

Hamilton wil carrière maken buiten de Formule 1

Fernando Alonso bijvoorbeeld maakte in 2017 een uitstapje naar de Indy 500 en maakt er geen geheim van dat hij graag de Triple Crown wil voltooien. Deze bestaat uit het winnen van de GP van Monaco, de Indy 500 van Indianapolis en de 24 uur van Le Mans.

Volgend jaar doet Alonso een poging voor de 24 uur van Le Mans om zo weer een stapje dichter bij zijn doel te komen.

Een dergelijke uitspatting hoeven we van Lewis Hamilton niet te verwachten. De Brit heeft totaal niet de behoefte om in andere raceklassen dan de Formule 1 uit te komen.

Tegenover UOL laat Hamilton los dat hij dan liever een uitdaging buiten de autosport zoekt.

"Ik heb enorm veel bewondering voor wat Alonso wil doen maar ik vind zelf de Formule 1 de ultieme ervaring voor een coureur. Vroeger gebeurde het nog wel dat coureurs ook in andere klassen uitkwamen maar ik heb die wens totaal niet."

"Ik wil mij in de toekomst meer gaan richten op andere projecten en andere kwaliteiten verder uitbreiden. Wat dat is, zien jullie de komende jaren vanzelf. Er komt een dag dat ik mijn handschoenen ophang en andere dingen ga doen. Hopelijk waarderen mijn fans dat net zo als mijn rijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen