Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton streeft niet naar volbrengen Triple Crown

Lewis Hamilton werd in het afgelopen Formule 1 seizoen voor de vierde keer gekroond tot wereldkampioen. Hoewel de Mercedes coureur inmiddels alweer heel wat jaartjes meedraait, zoekt hij een eventuele nieuwe uitdaging liever buiten de autosport dan erbinnen.

Fernando Alonso bijvoorbeeld maakte in 2017 een uitstapje naar de Indy 500 en maakt er geen geheim van dat hij graag de Triple Crown wil voltooien. Deze bestaat uit het winnen van de GP van Monaco, de Indy 500 van Indianapolis en de 24 uur van Le Mans. Volgend jaar doet Alonso een poging voor de 24 uur van Le Mans om zo weer een stapje dichter bij zijn doel te komen. Een dergelijke uitspatting hoeven we van Lewis Hamilton niet te verwachten. De Brit heeft totaal niet de behoefte om in andere raceklassen dan de Formule 1 uit te komen.

Tegenover UOL laat Hamilton los dat hij dan liever een uitdaging buiten de autosport zoekt. "Ik heb enorm veel bewondering voor wat Alonso wil doen maar ik vind zelf de Formule 1 de ultieme ervaring voor een coureur. Vroeger gebeurde het nog wel dat coureurs ook in andere klassen uitkwamen maar ik heb die wens totaal niet." "Ik wil mij in de toekomst meer gaan richten op andere projecten en andere kwaliteiten verder uitbreiden. Wat dat is, zien jullie de komende jaren vanzelf. Er komt een dag dat ik mijn handschoenen ophang en andere dingen ga doen. Hopelijk waarderen mijn fans dat net zo als mijn rijden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"