Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'Toen het begon te regenen wist ik dat ik kon winnen'

Het gehele weekend kwam Mercedes niet in de buurt van Ferrari en Red Bull, maar op zondag stond Lewis Hamilton 'gewoon' weer met de bokaal in de hand op het hoogste treetje van het podium. Hoewel hij het niet had verwacht, kwam de overwinning ook weer niet als een totale verrassing voor de Brit.

"Als eerst wil ik het team bedanken en feliciteren met dit geweldige resultaat" , was de traditionele opener van Lewis Hamilton op het podium. Lewis Hamilton ging naar eigen zeggen zonder verwachtingen de wedstrijd in, en kon met wat geluk toeslaan. "Gisteren hadden we het heel moeilijk en we wisten niet wat we konden verwachten vandaag. We hadden wat geluk met de start en daarna zijn we gefocust gebleven. Ik ben hier heel erg blij mee" , aldus Hamilton.

Hamilton had dus wat geluk nodig om te winnen, maar toen het vlak voor de start begon te regenen wist Hamilton dat hij een kans had op de overwinning. "Ik had een engeltje op m'n schouder vandaag, wie had gedacht dat beide Ferrari's eruit zouden liggen na de eerste bocht?" Ik had wel een beetje gehoopt op een gevecht met Sebastian, maar dat kwam er niet van " , doelt Hamilton op de crash van Vettel recht voor zijn neus. "Toen het ging regenen wist ik dat we een kans maakten. De overwinning was een beetje wonderbaarlijk, maar ook weer niet geheel onverwacht" , besluit Hamilton met een brede glimlach.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'