Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton verbreekt weer een record

Ook in Amerika was Lewis Hamilton in de kwalificatie ongenaakbaar. De Brit reed vrij eenvoudig naar zijn 72e poleposition en zijn derde op rij. Het was alweer zijn 11e poleposition van het jaar en daarnaast reed hij ook nog eens het baanrecord aan flarden.

Al met al was het een aardig succesvolle kwalificatie voor Lewis Hamilton, die dit jaar sowieso zeer goed bezig is. In maar liefst 11 van de 17 wedstrijden pakte hij de poleposition dit jaar en met nog drie kwalificaties te gaan kan hij op 14 polepositions in één seizoen komen. Daarmee kan hij niet meer het record van Sebastian Vettel verbreken, dat op 15 staat, maar wel zijn eigen record dat staat op 12 polepositions in één seizoen.

Daarnaast reed Lewis Hamilton gisteren ook nog het snelste rondje op het Circuit of the Americas ooit. Met een 1:33.108 verpulverde hij het oude record, dat stond op 1:34.999, wat hij vorig seizoen reed in de kwalificatie. Ook pakte Hamilton nog een nieuw record. Hij is vanaf vandaag de houder van het record 'meeste starts vanaf de eerste rij'. Lewis Hamilton staat nu op 117, eentje meer dan zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

https://twitter.com/F1/status/921876302625357824

72nd career pole 11th pole of 2017 New @COTA track record All-time F1 record for most front rows Here's how @LewisHamilton did it #USGP pic.twitter.com/EoU0yBwVy7 — Formula 1 (@F1) October 21, 2017

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'