© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton verbreekt weer een record

22 okt. 2017 10:45 Rik Alkema 0 reacties
Ook in Amerika was Lewis Hamilton in de kwalificatie ongenaakbaar. De Brit reed vrij eenvoudig naar zijn 72e poleposition en zijn derde op rij. Het was alweer zijn 11e poleposition van het jaar en daarnaast reed hij ook nog eens het baanrecord aan flarden.

Lewis Hamilton zet succesreeks voort

Al met al was het een aardig succesvolle kwalificatie voor Lewis Hamilton, die dit jaar sowieso zeer goed bezig is.

In maar liefst 11 van de 17 wedstrijden pakte hij de poleposition dit jaar en met nog drie kwalificaties te gaan kan hij op 14 polepositions in één seizoen komen. Daarmee kan hij niet meer het record van Sebastian Vettel verbreken, dat op 15 staat, maar wel zijn eigen record dat staat op 12 polepositions in één seizoen.

Daarnaast reed Lewis Hamilton gisteren ook nog het snelste rondje op het Circuit of the Americas ooit. Met een 1:33.108 verpulverde hij het oude record, dat stond op 1:34.999, wat hij vorig seizoen reed in de kwalificatie.

Ook pakte Hamilton nog een nieuw record. Hij is vanaf vandaag de houder van het record 'meeste starts vanaf de eerste rij'. Lewis Hamilton staat nu op 117, eentje meer dan zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen