Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

LEWIS HAMILTON VOOR DE VIERDE KEER WERELDKAMPIOEN

Na een seizoen met pieken en dalen heeft Lewis Hamilton drie wedstrijden voor het einde van het seizoen de wereldtitel in de Formule 1 binnengehaald. De Brit verzekerde zich na een intens gevecht met Ferrari-coureur Sebastian Vettel van zijn vierde wereldtitel.

Het seizoen begon stroef voor Lewis Hamilton en Mercedes. In de wintertest bleek Ferrari al heel snel en ook tijdens het begin van het seizoen bleek Ferrari een geduchte tegenstander voor Mercedes. In de eerste Grand Prix van het seizoen werd Hamilton dan ook op snelheid geklopt door Sebastian Vettel, na direct van zich liet horen. In China sloeg Hamilton terug met een ijzersterke race, maar een wedstrijd later in Bahrein stond Vettel weer op het hoogste treetje. In Rusland was het de nieuwe teamgenoot van Hamilton die de overwinning voor zich opeiste. Valtteri Bottas, de vervanger van Nico Rosberg, klopte daarmee ook nadrukkelijk op de deur. In Spanje herstelde Hamilton echter de orde door te winnen, maar stond hij nog wel 6 punten achter op Sebastian Vettel.

Op het stratencircuit van Monaco was Vettel vervolgens oppermachtig, waardoor hij verder uitliep op Hamilton. De Brit verkleinde het gat de wedstrijd erna in Canada, door heel dominant de overwinning naar zich toe te trekken. In Baku gebeurde er van alles. Vettel liet zich helemaal gaan en knalde zijn bolide tegen die van Hamilton onder de Safety Car periode. Uiteindelijk scoorden beide coureurs geen overwinning. Vettel kreeg voor zijn actie een straf, terwijl Hamilton door een los onderdeel een extra pitstop moest maken. Daniel Ricciardo ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor. In de laatste wedstrijden voor de zomerstop boekte Hamilton alleen een overwinning in Engeland. In Oostenrijk won Bottas de wedstrijd, terwijl Vettel de laatste Grand Prix voor de zomerstop won in Hongarije. Daardoor ging Hamilton met een achterstand van 14 punten de zomerstop in.

Na de zomerstop keerde het tij echter volledig in de titelstrijd. De eerste drie wedstrijden na de zomerstop schreef Hamilton op zijn naam, mede door een crash van Vettel in Singapore. De Duitser had de snelste auto, maar werd te zenuwachtig van Max Verstappen en crashte met Verstappen en Raikkonen. Daarna was het Max Verstappen die er in Maleisië hoogstpersoonlijk voor zorgde dat de hegemonie van Hamilton na de zomerstop werd onderbroken. Met een strakke inhaalactie aan het begin van de wedstrijd trok hij de overwinning naar zich toe, maar door zijn tweede plaats liep Hamilton nog verder uit op Vettel. De twee wedstrijden erna werden een prooi van Hamilton, waardoor hij in Mexico zijn titel nauwelijks meer kon ontgaan. Met een prima tweede plaats trok hij de titel over de streep en mag hij zich nu officieel viervoudig wereldkampioen Formule 1 noemen.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer