© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton vraagt om begrip van de pers

10 jul. 2017 19:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton baalde na afloop van de GP van Oostenrijk flink. Zijn vierde plek betekende dat de achterstand op Vettel is opgelopen tot 20 punten. De Brit vindt het dan ook maar niks om direct na zo'n teleurstellende race vragen van de pers te beantwoorden. Hoort het bij de sport of heeft de Brit hierin een punt?

Hamilton: 'De pers moet rekening houden met onze emoties'

Lewis Hamilton was zowel op zaterdag na de kwalificatie als op zondag na de race niet bepaald blij. De Brit verloor mede door een gridstraf van vijf plekken het zicht op het podium. Ondanks een sterke race zat er niet meer in dan de vierde plek. De drievoudig wereldkampioen was direct na de race dan ook niet bepaald spraakzaam tegenover de pers.

Later op de dag verklaarde hij zijn ietwat nukkige houding.

"Jullie moeten gewoon geduld met ons rijders hebben. Ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken maar je kunt gewoon niet altijd blij zijn met een bepaald resultaat. Iedereen zal een keer verschrikkelijk balen. Je traint keihard, je geeft alles ervoor op om het maximale eruit te halen. Dus als je dan niet het gewenste resultaat boekt dan is het lastig om met een lach voor de camera's te verschijnen. Dat zou betekenen dat het mij niet interesseert. "

"Probleem is dat ik ontzettend veel er om geef. Op sommige dagen kun je er gemakkelijker mee omgaan dan op andere dagen. Dus als jullie je verhalen schrijven en mensen reageren daarop, hou dan in gedachten dat het geen teken van ondankbaarheid is of zo."

Zijn achterstand op Vettel is inmiddels opgelopen tot 20 punten. De drievoudig wereldkampioen beseft echter ook dat het na de volgende race zomaar anders kan zijn.

"De strijd is erg intensief, ik hou daarvan. Ik denk dat iedereen binnen het team het een geweldige mooie strijd vindt. Maar ja, ik wil uiteindelijk wel winnen."

"Ik sta nu 20 punten achter. Ik heb geen glazen bol maar het ziet er op dit moment niet goed uit. Hoe ik dat moet keren? Het seizoen is gelukkig nog lang, het kan bij de volgende race al omgekeerd zijn."

"Hoe groter het verschil wordt, hoe groter ook de druk."

Aankomend weekend vindt de GP van Groot-Brittannië plaats. Op Silverstone was Hamilton de afgelopen drie jaar ongenaakbaar.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen