© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lewis Hamilton vreest voor updatepakket Red Bull

14 mrt. 2018 17:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton vreest dat Red Bull met het sterkste pakket in Australië arriveert als het met nieuwe updates op de proppen komt.

'Red Bull kan in Australië het sterkste team zijn'

Op een mediabijeenkomst van Mercedes-sponsor Petronas heeft Lewis Hamilton Red Bull getipt als 'het te kloppen team'. De Brits-Oostenrijkse formatie neemt al direct updates mee naar Australië, iets dat Mercedes volgens Lewis Hamilton niet doet.

"Als Red Bull daadwerkelijk updates meeneemt naar Australië wordt het interessant om te zie hoe die werken. Red Bull zou dan wel eens het sterkste team op de grid kunnen zijn."

"Ik heb gehoord dat de geplande upgrade Red Bull zo'n twee- tot vier tienden van een seconde per ronde moet brengen", vervolgt Hamilton, die aangeeft dat de concurrent er doorgaans een andere filosofie op na houdt voor wat betreft het ontwerp van de auto.

"Bij Red Bull bouwen ze altijd een auto die ontzettend veel neerwaartse kracht genereert. Geen enkel ander team produceert zulke downforce-sterke bolides. Op de ene circuits is dat een voordeel, op andere circuits een nadeel."

Het Albert Park Circuit is een semi-stratencircuit waar aerodynamische updates zeker van waarde kunnen zijn. Overigens acht Hamilton zich bepaald niet kansloos voor succes in Melbourne: "Ik heb nog steeds alle vertrouwen in mijn eigen team, maar ik verwacht wel dat het heel spannend gaat worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen