Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton vreest voor updatepakket Red Bull

Lewis Hamilton vreest dat Red Bull met het sterkste pakket in Australië arriveert als het met nieuwe updates op de proppen komt.

Op een mediabijeenkomst van Mercedes-sponsor Petronas heeft Lewis Hamilton Red Bull getipt als 'het te kloppen team'. De Brits-Oostenrijkse formatie neemt al direct updates mee naar Australië, iets dat Mercedes volgens Lewis Hamilton niet doet. "Als Red Bull daadwerkelijk updates meeneemt naar Australië wordt het interessant om te zie hoe die werken. Red Bull zou dan wel eens het sterkste team op de grid kunnen zijn."

"Ik heb gehoord dat de geplande upgrade Red Bull zo'n twee- tot vier tienden van een seconde per ronde moet brengen" , vervolgt Hamilton, die aangeeft dat de concurrent er doorgaans een andere filosofie op na houdt voor wat betreft het ontwerp van de auto. "Bij Red Bull bouwen ze altijd een auto die ontzettend veel neerwaartse kracht genereert. Geen enkel ander team produceert zulke downforce-sterke bolides. Op de ene circuits is dat een voordeel, op andere circuits een nadeel." Het Albert Park Circuit is een semi-stratencircuit waar aerodynamische updates zeker van waarde kunnen zijn. Overigens acht Hamilton zich bepaald niet kansloos voor succes in Melbourne: "Ik heb nog steeds alle vertrouwen in mijn eigen team, maar ik verwacht wel dat het heel spannend gaat worden."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'