Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton waarschuwt: 'Grote verschil kwam niet door de motor'

Even leken we ons op te maken voor een bloedstollende ontknoping van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Australië. Totdat Lewis Hamilton in zijn laatste run in Q3 orde op zaken stelde.

In de eerste run van het beslissende deel van de kwalificatie waren de onderlinge verschillen ontzettend klein. Zo klein zelfs dat iedereen op het puntje van de stoel zat toen de heren zich gereed maakten voor de laatste run. Alleen liet Hamilton opnieuw zien dat Mercedes over de snelste motor beschikt en troefde hij zijn concurrenten met gemak af. Het verschil met de nummers 2, 3 en 4 bedroeg maar liefst zeven tienden. Een verschil wat voor velen verklaard wordt door de kwalificatiemodus waar Mercedes over beschikt. Alleen ontkende de viervoudig wereldkampioen na afloop van zijn 73e pole dat hij deze had gebruikt.

"In die ronde gebruikte ik dezelfde modus als daarvoor. Het ging er vooral om om de banden aan het werk te krijgen en in elke sector snel te zijn. Daarvoor waren mijn sectortijden al goed maar in mijn laatste run viel alles op zijn plek." "Het was een geweldige ronde. Ik streef altijd naar het perfecte rondje en deze kwam wel heel dicht in de buurt. Ik kan jullie verzekeren dat ik geen 'party modus' heb gebruikt. Van Q2 tot het einde in Q3 reed ik in dezelfde modus." Op de vraag van Vettel waarom hij dan in zijn eerste run in Q3 maar een fractie sneller was geweest, antwoordt de regerend wereldkampioen lachend. "Ik wachtte op een goed rondje zodat die lach van je gezicht verdween."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"