Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lewis Hamilton: 'We hebben het beste voor het laatst bewaard'

Lewis Hamilton heeft voor de 67e keer in zijn carrière de poleposition tijdens een Formule 1-Grand Prix verovert. De Brit deed dat op 'eigen' boden, op het circuit van Silverstone in Engeland. Het was alweer zijn vijfde poleposition tijdens de GP van Engeland, waarmee hij het record evenaarde.

De Mercedes van Hamilton leek wel te vliegen over het steeds droger wordende Silverstone. Al het gehele weekend was Mercedes snel en Hamilton deed daar nog een schepje bovenop tijdens het laatste deel van de kwalificatie. Na afloop was hij dan ook zeer blij met de eerste startplaats. "Ik voel me geweldig, zeker met dit publiek! Geweldig om te zien hoe uitzinnig iedereen is langs de baan, echt fantastisch" , was de eerste reactie van de Brit nadat hij de auto uitstapte. " Ze zeggen altijd: 'je moet het beste voor het laatst bewaren'. Dat heb ik gedaan en ik ben echt heel blij dat het goed is uitgepakt en ik iedereen hier een poleposition heb kunnen geven" , vervolgde hij.

Voor Jenson Button, die het interview met Hamilton vlak na de kwalificatie afnam, leken de omstandigheden erg lastig en vervelend, omdat het koud en vochtig was. Hamilton vermaakte zich echter kostelijk in de wagen. "Ik hou van deze weersomstandigheden, waar het vaak op de limiet is. Ik ben het natuurlijk wel gewend en ik ben er mee opgegroeid, ik vind het geweldig. Ik voel me er fijn bij en het team heeft ook geweldig gepresteerd, dus toen het droog was kon ik een perfect rondje neer zetten. Vooral het gedeelte met snelle bochten is indrukwekkend in deze wagens" , aldus Hamilton. De vooruitzichten voor de race zijn erg positief, aldus Hamilton. Het doel is natuurlijk een overwinning en de voortekenen zijn volgens de Brit heel goed. " De lange runs zagen er veelbelovend uit, dus ik ga proberen de fans op een overwinning te trakteren morgen" , blikt hij alvast vooruit. De GP van Engeland begint morgen om 14:00 uur Nederlandse tijd en is uiteraard te volgen via het liveblog van Racingnews365.nl!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden